20/04/2024

Сергей на конгрес: Управлението на ГЕРБ стана анекдот!

В промеждутъка между двата предишния и последния 47-и конгрес на столетницата БСП е натсъпила промяна. Според лидера на червените и бивш министър-председател Сергей танишев тази промяна е  – очевидна  управленският провал на ГЕРБ.

Ние не потриваме със задоволство ръце заради провала на ГЕРБ, защото последиците са тежки за цялото общество. Това е главната причина да искаме правителството на Борисов да слезе предсрочно. Това обаче няма как да стане без ясна алтернатива, коментира Станишев.

Повече от година правителството компенсираше своята немощ с арогантността на премиера и с показните арести на един от неговите заместници, допълни той. Кризата се задълбочава и като че ли се превръща в тежка социална криза.

18 на сто е скокът на сивия сектор, а дефицитът расте. Няма никакво разумно обяснение защо при толкова арести, при толкова вертолетни полети, се отвори такава яма, каза Станишев. Става все по-безнадеждно. Непоносимото наследство на Тройната коалиция от над 8 млрд. лв. се оказа добре дошло за управляващите и накрая се откри пак дефицит, коментира Сергей.

Според него управляващите непрекъснато обявяват  прогнози за излизане от кризата. Очакваме следващата прогноза, която може би ще е – на кукуво лято, прояви остроумие лидерът на червените.

По-безхарактерно правителство в България не е имало. Управлението на ГЕРБ се превърна в анекдот, каза той.

Създаде се гигантска верига от междуфирмена задлъжнялост. Сега е вдигнат мерникът на съдебната система. Трескаво се търсят нови виновници и нови оправдания, тъй като старите се изтъркват. Парламентът е обезличен. Премиерът нарече народните представители безделници, а по време на вота не присъства в пленарна зала.

Противно на декларациите, че държавността се укрепва, тя се разгражда, а може би се трансформира в нещо друго, добави още сол в манджата Сергей Станишев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *