29/03/2024

Започва се: Русия ще построи космически хотел за богаташи!

Космическият самолет на милиардера сър Ричард Брансън

Русия влиза в играта за привличане на туристи в космоса с идеята си да изгради хотел за богаташи – търсачи на силни усещания. Компанията Орбитални технологии вече афишира намеренията си изгради хотел в космоса за платежоспособни туристи, съобщива БиБиСи.

Предвижда се хотелът д стане готов през 2016 г. Туристите ще достигат до него с ракетите и космическите апарати, използвани и от астронавтите на Международната космическа станция.

Проектантите предвиждат хотелът да бъде много удобен и уютен за разлика от каютите в Международната космическа станция, където досега се сместваха космическите туристи, като Денис Тито, и астронавтите на мисия. Към настоящия момент от компанията не обявяват кой ще изгради и финансира хотела, нито колко ще струва нощувката.

Руската компания не е първата с подобна идея – заявки за космически хотели вече направиха група архитекти от Барселона през 2009 и американски хотелски магнат през 2007 г. Вече почти е построен и космически самолет за туристи, който се строи от британската компания Върджин Галактикс на милиардера сър Ричард Брансън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *