25/04/2024

Чудовищно: Заравят жени живи в земята за честта на семейството!

Двайсет хиляди жени всяка гудина са застигнати от нечовешки жестока смърт заради така наречените „убийства на честта“ в Близкия изток и Югозападна Азия, съобщава в шокираща своя публикация вестник Индипендънт.

Разследване на вестника, продължило десет месеца в Египет, Йордания, ивицата Газа, Западния бряг на река Йордан и Пакистан,  разкрива чудовищни детайли за това смрязяващо наказание, прилагано от стотици години насам. Това е вълна от ненаказана престъпност, която е позор за съвременния свят.

Умъртвяването на жените става по възможно най-мъчителния начин:  обезглавяват ги, изгарят ги или ги заравят в земята живи, пребиват ги с камъни, стъпкват ги, убиват ги с ток, бесят ги заради честта на семейството.

Мъжете също биват убивани.  Това е най-вече  мюсюлманска практика, но християнски и хиндуистки общности прибягват до същото престъпление, съобщават журналистите. Честта на семейства, общности и племена е издигната над религията и над човешкия морал.

Организации за защита на жените подозират, че жертвите са най-малко четворно повече от  изнесените последни данни на ООН за около 5000 подобни жестоки убийства всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *