29/03/2024

Скандал: Арестуваха пернишки зам.-окръжен прокурор за рекет!

Скандалният пернишки прокурор Бисер Михайлов, снимка на Градски Вестник

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов почуства какво да щракнат белезници на ръцете ти, след кто днес  – 9 септември 1010 г., беше арестуван.

Обвинението срещу него бе, че е изнудил И. Л. да поеме имуществени задължения в размер на 10 000 евро“, като заплашил с физическа саморазправа нея и семейството й. Сигналът в прокуратурата е подаден още през април.

По-рано днес бе вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че е образувано досъдебно производство за престъпления, рекет и принуда. Според първите информации, Михайлов отпуснал кредит на български гражданин от 30 000 лв. и е получавал лихва от 3700 лв. на месец.

Бисер Михайлов може да бъде дисциплинарно уволнен, каза шефът на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет Цони Цонев. Това ще стане ясно на 13 септември.

Скоро след скандалния арест обаче блюсителят на реда е освободен от съда срещу скромните за такива обвинения 5000 лв. Противно на очакванията срещу него остана единствено обвинение за принуда, но не и за изнудване, което е много по-тежко престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *