29/03/2024

Професорката – фукла Борисова излетя от министерския стол!

Професор Анна-Мария Борисова

Фукливата професорка Анна-Мария Борисова, която дойде с летящ старт в правителството и също тъй скоропостижно излетя от него, подаде днес оставка. Не е никаква изненада, че Премиерът Бойко Борисов я прие – това е едно от неговите железни правила.

„Дадат ли ми оставка, аз я примемам“ беше казал той още преди да застане начело на държавата.  Новината официално е потъврдена от Министерския съвет.

Анна-Мария Борисова заяви, че министър-председателят не е искал оставката й. Въпреки това, отново по-рано днес – в сутрешния блок на БиТиВи, тя заяви своята готовност да я подаде и да се оттегли. Дамата бе назначена за министър на 7 април след като предшественикът й Божидар Нанев подаде оставка, когато прокуратурата му повдигна обвинения за сделки с лекарства, ощетили държавата.

Напоследък Анна-Мария Борисова бе остро критикувана, както от страна на редица партии, така и от лекари и пациенти.  Нейното оттегляне от министерския поискаха от СДС, ДСБ и БСП.

Борисова очевидно не беше най-подходящият човек на този пост за повечето българи и нямаше капацитет да извърши една разумна и полезна за хората здравна реформа. Истината обаче е, че в здравеопазването нещата дотолкова са забатачени, че и по- кадърен на нейния пост лесно може да изгори…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *