29/03/2024

Мирът си има ден. Но има ли въобще и най-малък шанс?

Попитали радио Ереван: Ще има ли трета световна война? А радио Ереван отговаря: Не трета световна война никога няма да има. Но борбата за мир така ще се разгори, че нито камък върху камък, нито жив човек ще остане.

Този великолепен и мнооого стар виц дава най-точния отговор. Какъв мир, кога е имало мир? /повече – прочети тук/ Това, че не пуши в момента около нас, означава ли, че всеки ден не умират ей така – заради едното кръгло нищо, толкова много хора, толкова много не видели нищо от живота деца!

Това, че умират толкова много хора, толкова много деца от глад по тази планета, не е ли необявена война от богатите на бедните държави? Да не говорим, че повечето от тези  държави са богати тъкмо, защото дълги години и векове са били окупатори на бедните с цел да смучат от местните богатства.

От единия край на света Америка води мирни /ха-ха-ха/ войни далеч от родината си.  Това означава хиляди и хиляди невинни жертви. Мирни войни с едничката цел – да смуче и да смуче от чуждите богатства. От другия край на света ислямски фундаменталисти напъват, за да си го върнат и също с надеждата ако надвият врага – да смучат. Пак с цената на хиляди и хиляди невинни жертви, а при по-мащабен конфликт – и милиони жертви.

Какъв шанс има едно човечество, след като в историята си издига в култ такива герои, като Александър Велики и Наполеон? Това са просто мъже, които са клали по-чевръсто от другите пълководци и поради този факт са си осигурили място в историята.

Тогава защо не наречем и Хитлер Велики? Той тури в джоба си и Александър и Наполеон по размера на кланетата. Може би само защото все още има свидетели на това чудовищно престъпление? Не се знае след петдесетина години обаче дали и към неговото – сега омразно име, няма да се прибави Велики…

Тъжно е, но това е истината: Няма никакъв шанс за човечество,  което се срамува – направо се гнуси от справедливостта и човещината…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *