02/04/2020

Удивителните пирамиди в Египет не са строени от фараоните!

Хилядолетия наред вече египетските пирамиди са обвити в магическа тайнственост.  Действали са и продължават да въздействат като магнит върху археолози и уфолози, мистици  и физици, математици, езотерици, историци и астрономи.

Все повече и повече изследователи в последно време стигат до извода, че тези каменни колоси не са издигнати от египтяните.

Тогава кой? Кога? Защо?  Тези впроси стават още по-загадъчни от преди.

Само през последните години са намерени повече от сто артефакта, които посочват, че в древността е имало силна цивилизация – доегипетска, върху останките на която се появява царството на фараоните …

Все пак, официалната наука   категорично отказва да признае този факт. Един от авторите на проекта „Лаборатория на алтернативната история“ Андрю Скляров разказва за най-забележителните доказателства за „плагиатството“ на древните египтяни.

Какво се крие от туристите в долното течение на река Нил, на Западния бряг, където има около сто пирамиди! Най-известни са т. нар. Големи или Велики пирамиди, които изглежда са изучени надлъж и нашир. Въпреки
това, до сега остава загадка предназначението и интериора им.

Объркващ  е и този факт, че до този момент не е открито никакво описание или чертежи, свързани с изграждането на тези грандиозни структури. Въпреки че изглежда логично, изграждането такива колоси   е трябвало да бъде отразено в местните хроники.

Всяка година в Египет пристигат независими изследователи, които намират нови доказателства, че пирамидите са построени много преди първата династия на фараоните. Например, ако внимателно се разгледа  южната страна на пирамидата на Хефрен, ще стане ясно: нейната основа не е изложена под наклон, което би било логично за строителството
на египетските пирамиди, а вертикално, сякаш поставена до стената.

Повърхността на зидарията е старателно полирана. На нея може да се видят фрагменти от украшения. С такова качество, за което се изискват не примитивни, а много по-сложни инструменти. Въпреки това, следите от примитивен  ръчен труд са твърде забележими. Това са грубите изрязвания – като че ли на  някой не са му харесвали „архитектурните излишъци“ и той решил да ги премахне.

Дори и лаик ще види огромната разлика между високото качество на
градежа на по-ниските редове и грубото, лошото качеств – на връхните. Най-вероятно   фараонът е наредил да се построи пирамидата на основата на много по-древна сграда, която е била по-ниска.

Мързеливият  Джосер

На петнадесет километра от Гиза в Сахара се намира тъй наречената Стъпаловидна  пирамида. Смята се, че тя е построена първа. Историците са единодушни, че фараонът Джосер я е изграждал на етапи, постепенно надстройвайки нови нива. Тези добавки се виждат ясно.

Проучвайки пирамидата в град Medumi, група учени от Москва, водена от Димитрий Павлов открива, че горната част от нея е  хиляда години „по-млада“, отколкото базата. Доказателство за това е един дебел слой сол, която може да достигне тук само от подпочвени води в момент, когато климатът в този регион е бил много по-влажен. Това е XI хилядолетие пр. Христа, ерата на бързото топене на ледниците.

Понякога изглежда, че истинските строители на пирамидите специално са оставяли нещо до тях като знак – ориентир, свързан със събития или явления, свидетели на които са били първите заселници на това място. В Гиза, близо до пирамидата на Хеопс, са открити пет от така наречените лодъчни ями, в които е имало кораби. И то морски! Те са тежали около 16 тона, дължината им е била 32,3 метра, ширина 5,9 м, водоизместване – около 45 тона.

Въпросът е, защо са й на една държава, разположена в  пустинята, кораби? И защо са били в такава близост до пирамидите?

Това не е ли пряко потвърждение на факта, че в момента, когато пирамидите са построени, там е имало не море от пясък, а море с вода?

Бункерите на боговете

В  Medumi има още една много странна структура – т. нар. Мастаба  (древна форма на гробници, в които са погребвани египетските велможи). Отвън изглежда като пресечена пирамида. Тя е  много непривлекателна и крие от очите на туристите истински бункер с дебели плочи от варовик.

Тази структура ще изглежда много по-логично сред модерните

сгради. Или или по скоро от времето на Студената война.

(Visited 542 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *