29/03/2024

Звучна плесница изтрещя при откриването на есенния панаир!

И изложители, и посетители оредяват с всяка изминала година под вещото ръководство на Георги Гергов

Невидима, но звучна плесница, изплющя днес при откриването на 66-то издание на международния есенен технически панаир в Пловдив. За първи път в историята на изложбения център нито министър-председател, нито президент, нито един министър, нито един заместник-министър / с едно изключение/ не уважиха откриването.

Камо ли председател на Народното събрание. Просто отказаха да внушат с присъствието си традиционната  тежест на събитието.

Това означава само едно: отношенията между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Трайчо Трайков и мажоритарния собственик на панаира Георги Гергов явно са се обтегнали докрай след поведеното от държавата дело за начина, по който бе приватизирано на дружеството.

Не само пловдивчани, цяла България вече знае как, за разлика от други стопански обекти, за които новите им собственици все пак брояха някакви пари, Гергов се намърда в панаира, а скоро след това и заграби мажоритарния пакет от дружеството.

И са прави държавните мъже да не идват – няма да правят безплатен пиар на един хитър частен собственик, я! Да не говорим, че под вещото ръководство на Гергов и компания панаирът запада все повече и повече. За да се стигне на международния пролетен панаир да има в пъти по-малко изложители отколкото на панаира в Добрич.

Приватизацията на панаира чрез т.н. публично частно партньорство – брилянтен замисъл на бившия кмет на Пловдив Иван Чомаков и на Георги Гергов, сработи в полза на Гергов. Но не и в полза на града и държавата. Една след друга утвърдени изложби се изместват в София…

Тази звучна плесница се очакваше отдавна. От нея обаче ще има ефект, ако тази позорна сделка за приватизацията на изложбеното градче – с над 200 дка терен и многобройните палати, се върне на държавата. А който иска да му бъде частен собственик – моля, но нека си плати…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *