29/03/2024

14-годишна обра кметска каса, заведе компанията си на градско море

Ученичка от осми клас изпразни касата на общината в село Правенци, Шуменска област. С кеша младата обирджийка почерпи приятелите си с басейн в областния град.

Есра Рамаданова – на 14 години, най-редовно влизала в кметския кабинет, когато кметът отсъствал. На компа му си чатела във Facebook и сайта за запознанства Impulse. От полицията в Шумен уточниха, че материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Нови пазар.

Също като в приключенски филм осмокласничката се изкатервала до втория етаж на кабинета на Юсейн Ахмед и сядала пред служебната му техника, обясни самият кмет. Чевръстата обирджийка използвала за отскок струпани под прозореца тухли, а после се промъквала като котка през прозореца с разхлабени панти, уточнява Стандарт. По клавиатурата и монитора в кабинета на Ахмед имало нейни следи, установили криминалистите.

Есра обаче не само сърфирала в нета. Набитото и око забелязало,  че сейфът на кметството е отключен. Не губила време за никакви морални терзания – забърсала всичките 212 лева от касата. Парите били  от такси за издаване на удостоверения и пълномощни.

Есра не съсдала никакви проблеми на ченгетата – признала за обира пред полицаите, както и че парите са изхарчени за „градско море“. С плячката момичето е „почерпило“ с еднодневен плаж и приятелите си. Компанията на девойката се забавлявала на един от басейните в Шумен, а пътните и цитронадата до шезлонгите пак били платени от Есра.

За „тежест“ хлапаците си купили и цигари от селския магазин. Сега обаче кметът се чуди как ще възстанови служебните пари, тъй като крадлата била от много бедно семейство.

Следите отвнели разследващите при момичето, след като се разбрало, че освен парите от кметството липсват и помощи от БЧК. Хора от селото казали, че малко по-рано са видели Есра с няколко пакета спагети и макарони под мишница.

Кметът и униформените отишли в къщата на момичето, а то доброволно предало покупките. Признал си и за откраднатите пари от кметството. И за да нямат ченгетата и грам съмнение показала изпразненият от съдържанието плик, в който кметът държал парите от събраните такси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *