29/03/2024

Жална ни майка щом Микеланджело е вирус, а Бетовен куче

Кандидатстуденти не знаят кой е Микеланджело, камо ли са чували за шедьовъра му в Сикстинската капела "Сътворението на Адам"

Кандидатстуденти от САЩ развеселиха света с уникалните си отговори на въпроси в анкета, която проверява по традиция общата им кулутура вече 12 години наред. Ако отговорите на някои от тях ги съберм с „бисерите“ от българските матури и конкурси за влизане във ВУЗ със сигурно ще се получи най-смешното четиво на планетата.

И така, сред веселите отговори, които вече обиколиха световните медии е този, че композиторът Бетовен е куче / очевидно филма за симпатичното куче е гледан, но дори в нета не са се сетили да попитат търсачката кой е Бетовен/. А гениалният художник от Ренесанса Микеладжело Буонароти според бъдещите висококвалифицирани кадри е гаден компютърен вирус.

Това са резултати от редовното изследване Mindset на социолози от колежа в Белойт – САЩ, разпространено от Франс прес.

Удивителни са и познанията на бъдещите мениджъри и ръководители по география и история. Според тях никога не имало две Германии, никога не са същуствевали и държави като Чехословакия и Югославия.

Но преди да се посмеем от сърце над акъла на американчетата с амбиции да постигнат нещо повече в живота, нека си спомним, че според наш роден български умник най-високият връх в Рила е Еверест… И само този бисер да беше…

Та тези американчета след четири гониди ще са бакалавърчета и скоро след това ще поискат да управляват не само САЩ, но и света. Някои от тях не само, че ще го поискат, ами и наистина ще го постигнат…

Жална й майка и на Америка, и на планетата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *