20/04/2024

Закопчаха внук на циганския цар Киро за саморазправа с репортер

Цар Киро от Катуница - Пловдивско, периодично се забърква в скандали

Внукът на набедения за цигански цар Киро – Георги Рашков, е вкаран на топло за едно денощие от пловдивската полиция. Срещу бабаита, който е на 19 години, се води разследване за отправяне на заплаха за убийство към репортера от телевизия PRO.BG Емил Кацаров.

Предишният ден телевизията излъчи репортаж, според  който журналистът Емил Кацаров е бил отвлечен с кола и заплашван от ромската фамилия заради разследване за техни незаконни имоти.

С думите: „Ще ти откъсна главата“ младият Рашков заплашил журналиста, който се опитал да снима място, което Цар Киро използвал като частен зоопарк в село Катуница.

Самият ромски бос също му се заканвал. „Той ми каза да се кача в колата, че иначе няма да се отстрани от пътя. Това доста ме притесни, влязох в колата и той гневно ми заяви: „Момче, ти няма да излезеш, докато не ми дадеш касетата“. Аз му казах, че това е подсъдимо, но той отвърна: „Не ме интересува твоят закон. Такива като теб в Ирак ги бесят по дърветата“, разказа репортерът.

Репортерът Емил Кацаров

Емил Кацаров бил отведен в дома на Кирил Рашков и е държан там до пристигането на полицията. „Би било пресилено да се каже, че съм бил заложник, но не можех да мръдна“, каза още той.

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че подобно поведение е недопустимо в една страна членка на Европейския съюз, предаде PRO.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *