29/03/2024

Родители съживиха новородено, обявено от 2 часа за мъртво

Австралийски доктори бяха изумени от невероятна случка, станала пред очите им и неописвана в медиценската литература. Те констатирали и обявили смъртта на новородено момченце.

Акушер-гинеколозите обаче направо изпаднали в шок, когато видяли как след като майката държала в продължение на два часа трупчето на детето, то оживяло.

Според медиците роденото в 27-та седмица бебе не е имало никакъв  шанс да оцелее. Австралийката била бременна с близнаци и момиченцето веднага било поставено в инкубатор, докато братчето дори не дишало.

След 20 минути неуспешни опити да накарат бебето да диша, лекарите казали на майката, че нейният син не оцелял след раждането и и дали възможност да му каже сбогом, съобщава www.30dumi.pozicii.net.

Кейти и бащата на детето, Дейвид цели два часа държали бебето на ръце, говорили с него и изведнъж станало чудо – малкият Джейми започнал да показва признаци на живот. И когато майката му дала кърма, момчето започнало да диша.

Обикновено недоносените бебета се поставят в реанимация, но Джейми попаднал в ръцете на майката, само защото лекарите били напълно  убедени, че той е умрял.

Кати взела бездиханното и неподвижно момченце, притиснала го до сърцето си и започнала да говори с него като с един истински мъж. Тя  му казала, че има сестриче и неговото име е Джейми, как  родителите му ще го отгледат и как ще бъдат добре заедно, само ако той остане  жив.

След известно време майката усеща, че детето започва да движи ръцете и краката си.
Не разбрах какво се случва. След известно време синът ми отвори очите си – казва Кейти.

Лекаритене не могат да обяснят какво се е случило от медицинска гледна точка. Когато бебето буквално оживява пред тях, те споделят, че никога не са виждали такова чудо. Според тях, всичко е дело на любовта и надеждата, които нито за миг не са напускали майката, когато те й съобщили на ужасната новина.

2 thoughts on “Родители съживиха новородено, обявено от 2 часа за мъртво

  1. Слава на Бога! Това е дело на Бог, Който възкреси Своя Син и наш Господ Иисус Христос от мъртвите! Той свидетелства, че е жив и днес! Той даде Своя Син за нас, за да имаме вечен живот. Той те обича, независимо дали ти Го обичаш. Той е готов да приеме и теб, да прости греховете ти и да ти даде живот. Какъв грях имаш ако си добър човек?! Самото неверие в Господа и това, че той не е станал Господ на живота ти е грях пред Бога! Господ е жив и е близко до теб – просто извикай в сърцето си към Него, помоли Го да ти прости всички грехове дотук – знайни и незнайни, признай го за Господ в своя живот и Той ще те приеме! Не отлагай за друг път … защото кой знае дали ще има друг път ?! Днес е денят за твоето спасение, днес можеш да получиш живот от Него – само извикай в сърцето си към Него! Той е жив и днес и прави чудеса и днес, за да потвърди това!

  2. Силната обич и вяра на родителите са върнали малкият им син към живота.Но да не забравяме,че божията воля е била такава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *