20/04/2024

Проф. Василев: Възмутително! Бойко Борисов се подписа на реликвария!

Снимка на БГНЕС: Професор Николай Василев

Време беше някой да каже на нашия иначе сполучлив засега министър-председател, че губи чувството си за мярка. „Ако не съм аз“ … с тази фраза започват напоследък повечето от публичните му изявления.

Ами нали точно затова сме го избрали и затова му плащат данъкоплатците? Точно той да върши най-важната на ползу роду работа. Хората се наслушаха на
толкова много празни приказки, че чак им до козирката…

„Възмутително е. Не може в Рим да сменяш плочи и да си пишеш името отдолу, сега на реликвария, на къде ли не. Хайде стига. Не е той Господ в България, който трябва да си щампова името в България на всички български духовни светини“.

Така проф. Николай Василев коментира пред БГНЕС информацията, публикувана в някои медии, според която на новия реликварий, предназначен за съхранението на откритите мощите на Св. Йоан Предтеча, има надпис „Дар от Бойко Борисов, министър–председател на Република България, август 2010 г.”

„Аз предлагам всеки нов министър-председател да сменя плочите и надписите отдолу и всеки нов министър-председател ще си праска името и ще изтрива старото. В България е така – изтриваш цялата история до тук и започваш наново от нулата и от твоето име“, каза още възмутеният професор.

Според него вярващите хора не се нуждаят от доказателства, изследвания, въглеродни анализи и от истината за точните години на мощите. „В религията се вярва. Вярата е тази, която крепи религията и за мен е много по-важно хората да вярват в тези мощи, а не толкова дали
учените ще успеят да докажат нещо“, коментира професорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *