29/03/2024

Правилата на цар Соломон за печелене на приказни богатства важат и днес

Мъдрият цар Соломон

Обичаният и често цитиран заради необикновената си мъдрост герой от вехтия завет на Библията цар Соломон при съвременните условия със сигурност щеше на бъде най-богатият човек на планетата.
Богатството му без съмнение би нахвърлило състоянията на топмилиардерите Бил Гейтс и Уорън Бъфет, взети заедно, твърдят Брус Флийт и Алтон Гански в книгата си „Тайната на Соломон“ (Издателска група България).

Брус Флийт е изпълнителен директор на инвестиционни компании, лектор и телевизионен популяризатор. Той интерполира древните мъдрости в съвременните икономически знания и дава ефективни примери от практиката си.

Най-напред мислете, а после действайте е № 1 от седемте принципа на забогатяването на еврейския древен цар. Той може да се интерпретира и като планирайте да планирате, съветват двамата автори, цитирани от Стандарт. Вторият принцип гласи: Шекелът спира тук. Шекелът е еврейска парична единица, а тълкщуванието на този принцип  е: Вашите пари са вашата отговорност.

Третият принцип е: Не бъдете наивни, а четвъртият: Питайте мъдрите може да се чете и като Избирайте внимателно спътниците си. Щедростта също е важна, или обмислете внимателно правилния мотив за инвестиционни решения, е петият съвет на цар Соломон. Шестият закон: Живейте под възможностите си има предвид да намерите и направите парите, които да инвестирате. Бавно и постепенно, или всичко зависи от темпото, е последното правило.

Соломон е седнал на трона едва 12-годишен. Когато помолил Бог за помощ, той не поискал най-могъщата армия, нито най-голямото богатство, а мъдрост, разкавза Библията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *