24/04/2024

Още няколко хитринки за отказване от пушенето на цигари

За отказване от пушенето съществуват какви ли не рецепти и методики – от никотинови дъвки и лепенки, от таблетки до иглотерапия. Победителите в отказването от тази лека дрога твърдят, че има само един сигурен начин за отказване от тютюна – магарешкият инат.

Други смята, че е най-добре в рамките на една седмица количеството на цигарите рязко и постепенно да се намалява с разчет, на седмия ден изпушената за деноношие цигара да бъде само една, а от осмия ден включително натататък – нито една.

Логиката на този метод е, че тютюнът е вид отрова и поради тази причина телата на пушачите с годините са се научили да произвеждат съоветното корличеуство противоотрова. Това е причината при рязко отказване на цигарите повечето от доскорошните пушачи да се чувстват толкова зле и често да посягат отново към цигарата.

Точно както никой пушач не започва с кутия на ден, а далеч с по-малко цигари, така и постепенното, но чувствително трябва да се намалява  бройката издимени папироси. Така по-безпроблемно, без излишни страдания и по-сигурно човек може да се раздели с прочония си навик.

Поредната рецепта за отказване дават учени от Великобритания.

Според тях който се оптива да блокира мислите си за цигари, може само да направи желанието за пушене още по-неудържимо. Д -р Джеймс Ърскин от университета в Лондон обясня, че когато се избягват мислите за нещо, всъщност неволно се предизвиква точно обратният
ефект.

Предишни проучвания са доказали, че хората, които са пожелали да се откажат от шоколада като са се опитвали да прогонят мисълта за сладкото изкушение от съзнанието си, после са се налапвали с шоколад като за световно.

One thought on “Още няколко хитринки за отказване от пушенето на цигари

  1. Доста трудно е да се класифицира никотина като „лека дрога“. Има стотици случаи на хора които са се отказали от херион, но продължават да си пушат. Е, ако става въпрос за легална дрога, за широко разпространена дрога – да, никотона е именно такава. Дрога.
    Никотина е по силно пристрастяващ от хероина, продава се на всяка будка, и всеки може да си го купи без особени проблеми. Дали това е страно или само бизнес?
    Намаляването на цигарите води до това, че пушача се привързва по силно към никотина и пушенето, макар да пуши по малко. Периода на намалено пушене обикновено трае доакто пушача не измисли повод, който да му позволи да си пуши. Това се дължи че той иска и има желание да пуши. Ключа от бараката е да се премахне самот ожелание за пушене. Товага всичко става много лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *