29/03/2024

Мръсен бизнес: Пробутват ни за луксозни колбаси от мърша!!!

Георги Костадинов, снимка на "Дневник"

Фирми на мажоритарния собственик на публичната компания „САФ Магелан“ са сред най-големите нарушители в акцията на Министерството на земеделието и МВР под кодовото название „Дупетата“.

Това става ясно от публикация на вестник „Труд“ днес, която се позовава
на изказване на земеделския министър Мирослав Найденов. Името на спецоперацията идва от жаргонното название на изрезки на краищата на колбаси, които месарите наричат дупета.

Това са „Анона“-Плевен и „Камарко“-Пазарджик, в които собственик е Георги Костадинов – мажоритарен акционер в публичната компания „САФ Магелан“.

В акцията бяха конфискувани над 130 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване – над 100 тона в Плевен, над 25 тона в Пазарджик, които според „Труд“ са именно в складовете на Георги Костадинов, в Брезник – 850 кг, в София около 800 кг, в Първомай – около 1,5 тона.

„Вместо да стигнат до екарисаж, те са били внесени в България. След това
недобросъвестни търговци ги преработват и продават като скъпи луксозни колбаси у нас“, заявява Найденов, цитиран от „Труд. По-нататък в изказването си министърът уточнява, че храненето с такива отпадъчни продукти е една от причината за лошото здравословно състояние на българските граждани.

„Изказванията на министър Найденов са злонамерени измислици на един неособено компетентен държавен служител“, коментира Костадинов пред „Труд“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *