19/04/2024

Колко струва един развод? Ако е на Тайгър Уудс – $750 милиона!

Уудс и Елин преди развода

Изневерите на голфър № 1 в света Тайгър Уудс докараха семейството му до неизбежен развод, който вече е факт. Най-заможният спортист на планетата се раздели със съпругата си Елин Нордегрен, съобщиха световни медии.

Бракоразводното дело се състоя в Панам сити –  Флорида. Към настоящия момент не съобщава официално финансовата договорка между двамата.

Медии в Америка и Острова обаче твърдят за сума от на над 100 млн. долара, а други –  дори за 750 млн. долара. Шведката ще запази имението, в което живяха с доскорошния й съпруг, както и наскоро
купената хижа в родината й за 2.5 млн. долара. Там двойката прекарваше някои от зимните си ваканции.

Бившата на голфъра – Елин Нордегрен,  подписа предбрачен контракт през 2006 г., но условията му бяха предоговорени точно в навечерието на секс-скандала около Тайгър Уудс. Това кара медиите в САЩ да смятат,
че бившата съпруга ще получи повече от солидна неустойка.

Съпрузите получават равни права за попечителство върху двете им деца – 3-годишното момиченце Сам и 1-годишното момченце Чарли. Нордегрен обаче е забранила те да се срещат с която и да било от бъдещите приятелки на голфъра. Единствено евентуална бъдеща негова съпруга може да прекарва известно време с тях.

Наистина скъпата раздяла на семейството идва девет месеца след катастрофата на Уудс пред имението му в Орландо, припомня Дневник. След този инцидент се разкриха редица извънбрачни връзки на голфъра, като общо 19 жени твърдяха, че са имали сексуална връзка с него по времето, когато той е бил женен.

Скандалите в личния му живот принудиха Уудс да прекъсне активната си кариера за пет месеца, а по едно време той дори влезе в клиника за лечение от сексуална зависимост.

Сексзабежките му накараха да се оттеглят и много от спонсорите му. Класата на голфъра обаче си каза думата и Тайгър и тази година застана начело на класацията на спортистите с най-големи печалби за сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *