28/03/2024

Клиенти се изтрепаха да купуват първите колбаси от месо

Така наречените народни пресни колбаси са пълни с рога, копита и куп още пълнежи

Купувчи бухвално разграбиха първите появили се кренвирши и наденици от марката „Стара планина“ в Перник. Търговците плахо заредиха малки количества, защото се страхуваха, че цените ще отблъснат клиентите. Стана обаче точно обратното.

Продаде се всичко, дори аз не успях да отнеса у дома да опитаме, съощие продавачка в местен магазин, разказва Стандарт.

Очакваната от зажаднелите за качествена стока без рога и копита в нея клиенти се появи по магазините в Перник в петък. До късния следобед не бе останало нито едно парченце от „истинските“ продукти. Първите месни артикули са произведени от „Майстор Цветко“.

Фирмата е единствената към настоящия момент, която е предложила марката по новия стандарт на супермаркетите с директна доставка. Килограмът кренвирши се появи по витрините със солена цена от 9,90 лева килото. 11 лева пък е килограм наденица. 9,90 лв. е килограмът и на салам „Камчия“. Той се предлага в опаковка от 300 грама, струваща 2,90 лв. В горната част на етикетите има щампа „Стара планина“ с уточнение, че продуктът съдържа месо, обясниха продавачките.

Предложиха ми новите колбаси още в сряда, но не посмях да заредя.
Изчаках да дойде петък, защото през уикенда имаме по-голям оборот, разказа собственичка на квартална бакалия в Перник. Опасенията й, че стоката ще залежи, защото е скъпа, не се оправдали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *