05/12/2022

Грандиозен педофилски скандал разтърси аграрното министерство

Трима научни работници и служител в разични служби при Министерството на земеделието са участвали в сексуални оргии с непълнолетни момчета, съобщава в последния си брой в.“168
часа“.

Случаят е разкрит от полицията на 14 срещу 15 август във Велинград и четиримата са арестувани. Това са молекулярният вирусолог Николай Петров и докторант Мария Стоянова от Института за защита на растенията, колегата им Васил Ковачев от Националната служба за съвети в земеделието и главен асистент Андон Тошев от Медицинския университет в София.

Те са обвинени, че набирали непълнолетни момчета за сексоргии. Подробностите за скандала станали известни по време на заседание на окръжния съд в Пазарджик за определяне на мярката за неотклонение на четиримата.

До процеса в Пазарджик се стига, след като съдът във Велинград налага парична гаранция от 500 лв. за Васил Ковачев и Андон Тошев, а другите двама са освободени. Прокурорът по делото Асен Палавеев обаче обжалва определението.

Разплитането на случая започва случайно седмица преди ареста на четиримата по време на акция на местното РПУ срещу наркоразпространението. По време на нея полицаите започват да наблюдават непълнолетно момче, притежавало кокаин.

След като започват наблюдението му, като очакват да стигнат до адрес, където се разпределя дрога, органите на властта всъщност попадат на сексуална оргия между тримата мъже, жената и наблюдавания
тийнейджър.

По случая са привлеечени и родителите на замесените в оргиите момчета. Децата не са от бедни семейства и всички са от български произход.

Пред в. „24 часа“ министърът на земеделието Мирослав Найденов обяви, че тримата служители ще бъдат уволнени, ако се потвърди, че са участвали в педофилски скандал.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *