18/04/2024

Българско момиченце – зверски изнасилено и убито в Гърция

Гръцките власти бързо са предприели мерки за издирване на изчезналото дете

Българско момиченце на 11 години е било убито зверски в Гърция. Рени Трайкова изчезнала вчера следобед и е била обявена за издирване, съобщи БНТ.

Има задържан за убийството, но към настоящия момент официалните данни за това гнусно престъпление са оскъдни.

Убитото момиче е открито тази сутрин – на 23 август 2010 г., около 5 часа в земеделски район в Южна Гърция. Тялото е намерено в нива в близост до град Триполи на полуостров Пелопонес. В късния следобед полицията на Триполи е арестувала предполагаемия извършител – Яни Мало Меркай – 41-годишен мъж, от албански произход. Извергът е направил пълни самопризнания и сам е завел полицаите до кладенеца, станал лобно място на детето.

Престъпникът е изнасилил момичето няколко пъти и го е захвърлил в кладенец, потвърдиха снощи гръцките власти.  Полицаите  смятат, че  Рени е била жива и е умряла от раните си на дъното на кладенеца.

Полицията в южната ни съседка е обявила вчера тревога по специалната система за известяване за изчезнали деца, след като момиченцето не се прибрало вкъщи. Преди това то си играело със съученици, когато заподозреният албанец предложил да го изпрати до дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *