26/04/2024

Стара кримка на 69 години пробва да задигне 93 хиляди лева от банка

Мъж на 69 години от Враца, направил опит да изтегли от столична банка голяма сума пари с фалшива лична карта, е задържан от полицията.
Сигналът за инцидента е подаден днес в 10.00 часа в банков офис на бул. „Пушкин“ в столичния квартал „Павлово“

, съобщиха от пресцентъра на МВР. Там пристигнал „клиент“, който представил документ за самоличност и поискал трансфер на 93 000 лева. Служителят обаче се усъмнил в достоверността на документа и скоро разбрал, че снимката не отговаря на тази на титуляра на сметката. Подал сигнал в полицията, а пристигналият на място екип установил самоличността на измамника – криминално проявен врачанин.
Разследването на случая продължава.

Междувременно шефът на сектор „Грабежи“ в СДВР Илко Илиев съобщи на  пресконференция, че са задържани двама души за извършване на три въоръжени грабежа от 2008 г. насам, съобщи dir.bg.

В единия случай, те опитали да оберат банков клон, но не успели. Във втория обаче, откраднати 22 000 лева. Двамата са направили самопризнания и са обяснили, че причина за грабежите са неизплатени кредити към банки в размер на 100 000 лева на единия от тях. Докато са извършвали грабежите, те са се придвижвали с такси, уточни Илиев.

Третият грабеж е на микробус на фирма дистрибутор на цигари. Двамата  проследили буса, нападнали шофьора, докато разтоварва стоката, и го отвлекли. Малко по-късно те го изоставили заедно с автомобила в безлюдна дейност, като взели част от стековете цигари.

Вчера в София беше извършен неуспешен опит за обир на банка. Маскиран и въоръжен с газов пистолет мъж, който се придвижвал с колело, не успя да открадне пари, но се измъкна от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *