25/04/2024

Няма лъжа, няма измама: Юзеиров наистина е закопчан в Белгия

Пеметникът на "Незнайния турски войн" на Юзеирови, който разбуни задрямали страхове в България

Белгийската полиция в Антверпен официално потвърди ареста на Юзеир Юзеиров, информира БНР. Това е единият от братята Юзеирови, които организираха партия на ентическа основа и издигнаха паметник на „Незнайния турски воин“ в село Славяново.

По думите на говорителя на полицията в Антверпен Барт Янсен Юзеиров е арестуван още в неделя, под българското си име Росен Йорданов. Причина за ареста е влязла в сила присъда в друг белгийски град – Хаселт, която Юзеиров ще трябва да излежи в белгийски затвор.

Засега властите там не съобщават за какво точно е присъдата.

Братята Али и Юзеир Юзеирови нашумяха около създаването на сдружение „Български Червен полумесец“, Мюсюлмански демократичен съюз и партия Отоман.  У нас двамата са подсъдими по три обвинения.

Те са за организиране на партия на религиозна основа, за провеждане на прекратено от поповския кмет митинг-събрание за учредяването на партията „Мюсюлман-демократичен съюз“ и за едро хулиганство във връзка със строителството на първия паметник, наречен „На незнайния турски войн“в село Славяново, припомня Инбокс..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *