05/12/2022

Няма лъжа, няма измама: Юзеиров наистина е закопчан в Белгия

Пеметникът на "Незнайния турски войн" на Юзеирови, който разбуни задрямали страхове в България

Белгийската полиция в Антверпен официално потвърди ареста на Юзеир Юзеиров, информира БНР. Това е единият от братята Юзеирови, които организираха партия на ентическа основа и издигнаха паметник на „Незнайния турски воин“ в село Славяново.

По думите на говорителя на полицията в Антверпен Барт Янсен Юзеиров е арестуван още в неделя, под българското си име Росен Йорданов. Причина за ареста е влязла в сила присъда в друг белгийски град – Хаселт, която Юзеиров ще трябва да излежи в белгийски затвор.

Засега властите там не съобщават за какво точно е присъдата.

Братята Али и Юзеир Юзеирови нашумяха около създаването на сдружение „Български Червен полумесец“, Мюсюлмански демократичен съюз и партия Отоман.  У нас двамата са подсъдими по три обвинения.

Те са за организиране на партия на религиозна основа, за провеждане на прекратено от поповския кмет митинг-събрание за учредяването на партията „Мюсюлман-демократичен съюз“ и за едро хулиганство във връзка със строителството на първия паметник, наречен „На незнайния турски войн“в село Славяново, припомня Инбокс..

(Visited 111 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *