28/03/2024

Находчив момък от САЩ се сдоби с Порше срещу стар GSM

Ето с такъв симпатичен модел се сдобил находчивият момък от САЩ

Звучи почти невероятно, че ученик от Калифорния е успял да превърне своя мобилен телефон чрез серия от размени по интернет в Porsche Boxster S само за две години, съобщава ABC.

На 15-годишна възраст Стивън Ориц разменил стар мобилен телефон за друг малко по-добър телефон. Него той разменил за iPod touch, който пък успял да размени за поредица от мотоциклети, съобщава www.investor.bg.

След това се върнал обратно към електронните устройства, когато успял да се сдобие с лаптоп MacBook Pro. Разменил компютъра за джип Toyota 4Runner, модел от 87 г., който обаче на 15-годишна възраст нямал право да кара.

Джипа Ориц разменил за нещо, което можел да кара – голф количка, която по-късно разменил отново за мотоциклет, след това – за друг вид мотоциклет и в крайна сметка намерил Ford Bronco от 1975 г.
Автомобилът имал колеционерска стойност и струвал около 15 хил. долара.

Това само по себе си не звучи зле, още повече, че той започнал сделките от мобилен телефон, който днес вероятно не струва почти нищо.

Повечето от нас вероятно биха спрели дотук. Въпреки това Ориц решил, че да кара старо Bronco не е толкова престижно, затова го разменил за Porsche Boxster S, модел от 2000 г.

Все повече хора използват интернет да си разменят различни предмети, които вече не използват. Например Ориц успял да получи Тойотата от музикант, който решил, че компютърът му е по-необходим в момента.

При последната си сделка за Поршето тийнейджърът всъщност разменил автомобила си за по-евтина вещ, тъй като фордът вероятно струва с няколко хиляди повече от Поршето, пише автомобилният портал Jalopnik.

Между телефона и Поршето Ориц направил 14 сделки, като прекарвал средно по 5-6 часа на ден в търсене на подходящата оферта. Въпреки това високите разходи за автомобила са го накарали да се замисли за нещо по-евтино за поддръжка. Сега ученикът търси нещо от сорта на Cadillac Escalade.

В момента в училище той е малко или повече знаменитост. Някои от неговите съученици го гледат със завист, а други го питат: „Можеш ли да размениш моя телефон за кола, например за Ферари?“ Той им казва обаче, че всичко това не е толкова лесно и изисква много време и още повече търпение.

Въпреки че неговите родители се гордеят с него и смятат, че го очаква успешно бъдеще, Ориц се оплаква, че някои от роднините му го обвиняват, че е измамник.

Историята на Ориц не е първата, в която в интернет се разменят големи предмети. През 2006 г. Кайл МакДоналд успя да превърне един червен кламер за хартия в… къща. За целта обаче той създаде уебсайт, привлече множество привърженици и използва много медиен шум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *