16/04/2024

Да си дойдем най-сетне по местата: Георги Гергов оглави БСП – област Пловдив

Георги Гергов

Бизнесменът Георги Гергов бе избран за председател на Областния съвет на БСП в Пловдив, като замени на поста бившия министър на транспорта Петър Мутафчиев. Това стана след подадената от Петър Мутафчиев оставка, съобщи „Фокус“. В своите мотиви Мутафчиев подчерта, че вече 12 години е председател на БСП в Пловдив област и че е време за промяна.

„Ще продължа работата си в Областния съвет на БСП и в комисиите, но е редно да направим своите действия напред, да работим всички заедно“,  каза още бившият министър на транспорта. За мястото му имаше двама кандидати – Георги Гергов и бившия депутат от Пловдив област Марин Маринов. При провелия се таен вот Гергов убедително спечели избора.

След избирането си той се обърна към съпартийците си с думите: „Благодаря на тези, които гласуваха за мен, а другите надявам се да убедя, че мога да водя БСП-Пловдив област напред. Защото аз искам да вървим към победа. БСП заслужава, хората заслужават! Ние можем да сме победители и аз съм готов да Ви водя към победа”.

Георги Гергов е мажоритарен собственик на Международен панаир – Пловдив и  почетен консул на Русия в града. През октомври 2009 г. той бе кандидат и за лидер на градската организация на червените в Пловдив, но тогава загуби от дългогодишния управител на болница „Св. Георги“ д-р Илия Баташки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *