02/06/2023

Простреляният с пет куршума Юри Галев почина в болницата

Юри Галев

Тази сутрин почина Юри Галев, съобщиха от болницата „Пирогов“. Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди дни, се посочва в съобщението. Според проф. Милан Миланов, непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение, уточняват от болницата.

Галев, който беше президент на футболния клуб „Рилски спортист“ и общински съветник от „Атака“ в Самоков, бе приет в „Пирогов“ в тежко състояние, на апаратно дишане и с опасност за живота след като бе прострелян с 5 куршума на 20 юни.

 Той беше настанен за лечение в централна реанимация след две дълги животоспасяващи операции, извършени от хирургичен и травматологичен екип. При проверката се оказа, че Юри Галев е здравно неосигурен.

Това беше вторият опит за покушение срещу Галев. На 9 февруари 2009 г. неизвестни нападатели стреляха по него и брат му на същото шосе, но тогава Галев остана невредим. 47-годишният Юри Галев е криминално проявен.

В началото на февруари той и синът му бяха арестувани заради побой в курорта Боровец заедно с още двама души от компанията им. Групата преби хора от охраната на комплекса след скандал за използването на лифтови съоръжения.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *