29/03/2024

Простреляният с пет куршума Юри Галев почина в болницата

Юри Галев

Тази сутрин почина Юри Галев, съобщиха от болницата „Пирогов“. Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди дни, се посочва в съобщението. Според проф. Милан Миланов, непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение, уточняват от болницата.

Галев, който беше президент на футболния клуб „Рилски спортист“ и общински съветник от „Атака“ в Самоков, бе приет в „Пирогов“ в тежко състояние, на апаратно дишане и с опасност за живота след като бе прострелян с 5 куршума на 20 юни.

 Той беше настанен за лечение в централна реанимация след две дълги животоспасяващи операции, извършени от хирургичен и травматологичен екип. При проверката се оказа, че Юри Галев е здравно неосигурен.

Това беше вторият опит за покушение срещу Галев. На 9 февруари 2009 г. неизвестни нападатели стреляха по него и брат му на същото шосе, но тогава Галев остана невредим. 47-годишният Юри Галев е криминално проявен.

В началото на февруари той и синът му бяха арестувани заради побой в курорта Боровец заедно с още двама души от компанията им. Групата преби хора от охраната на комплекса след скандал за използването на лифтови съоръжения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *