29/03/2024

Предрешени като метълисти бирници ще броят невидимо билетите за концерта на „Металика“

Служители на НАП, дегизирани като почитатели на култовата група „Металика“, обикалят около националния стадион „Васил Левски“ и следят за данъчни нарушения на търговците. За нестандартния подход призна самият шеф на агенцията Красимир Стефанов, който гостува в „Нова телевизия“.

„Имаме и такъв подход. Въпреки всичко обаче все още има обекти, които нямат касови апарати. За съжаление санкциите според българското законодателство са доста ниски“, каза Стефанов по повод търговията около двудневния мегаконцерт на „Металика“, „Слейър“, „Антракс“, „Мегадет“, „Рамщайн“, „Меноуър“, „Алис ин чейнс“, „Стоун Сауър“.

Шефът на НАП обяви и готовността на подчинените му да се борят с укриването на доходи по време на летния сезон в морските ни курорти. „Наблюдаваме внимателно туроператорите. Ще следим чуждестранните им клиенти още с кацането им на летището. На място трябва да бъдат посочени името на туроператорската фирма, нейният Булстад номер, ангажираните с превозването транспортни фирми, направлението и хотела, където ще отседнат гостите“, обясни Краси Стефанов, цитиран от БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *