20/04/2024

Поповете пак се наежиха срещу гей парада в София

По света никой не скача срещу обратните

Светият Синод на Българската православна църква се обяви против третия гей парад, който ще се проведе в събота в София. В становище на духовниците се казва, че шествието е „публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях, изявата на който нарушава правата им“.

Според църквата проявата „има гибелни последици за физическото и духовното здраве на хората, руши традиционните устои и ценности на българския народ и внася съблазън в мирогледа на нашите деца и младежи“, съобщава Дневник.

Църквата се обръща към управляващите и ги призовава да забранят провеждането на „това Содомско сборище, а гражданите – да не участват в тази „мерзост на запустението“ (Дан. 9:27), която си позволява да се противопостави на реда, вложен в нас и света от Бога – Творец на всичко видимо и невидимо“.

Духовниците призовават родителите да предпазят децата си да бъдат свидетели на тази голяма съблазън. „Нека всички изразим своето несъгласие с тази проява, която нарушава богообразното достойнство на човешката личност, възвишеното значение на семейната любов между мъжа и жената и устоите на обществения морал“.

Вчера над 20 организации се обявиха също против парада, като призоваха управляващите да го забранят.

Междувременно от британското посолство разпространиха съобщение, с което подкрепят парада и заявяват, че подкрепят тези, „които празнуват разнообразието“. „Парадът не е само за лесбийки, гейове и бисексуални, а е за хората, които отстояват правата си“, пишат още от посолството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *