24/04/2024

Легендарният tv водещ Лари Кинг спира шоуто си

Лари КингАмериканският водещ Лари Кинг обяви, че нощното му телевизионно шоу по CNN ще спре тази есен, съобщи ВВС. Предаването е на екран над 25 години, а Лари до този момент е направил повече от 40 000 интервюта. 

Larry King Live наскоро влезе и в Книгата с рекордите на Гинес като най-дълго съществуващото ТВ шоу, с един и същи водещ, излъчвано по едно и също време.

Новините за оттеглянето на Лари идват в момент, когато проучванията показват спад в рейтинга на предаването. 76-годишният водещ обяви, че сега ще прекарва повече време със семейството си.  Малко по-рано тази година бракът му със седмата му жена Шон Саутик беше на ръба на разпада и водещият дори подаде молба за развод, но в края на краищата двойката някакси успя да се помири. 

В блога си Кинг написа, че CNN се е съгласила с идеята му за прекратяване на шоуто от тази есен, така че „да имам повече време за жена ми и за децата“.  Водещият все пак ще остане част от семейството на CNN и планира да води програми при специални събития от национален и международен характер.

„Със затварянето на тази глава поглеждам към бъдещето, интересно каква ще е следващата глава. Засега е време обаче да окача тирантите на стената“, шеговито обяснява той.

По време на кариерата си на ТВ водещ, Кинг е интервюирал всеки американски президент от Джералд Форд насам. Най-скорошните му интервюта бяха с Бил Гейтс и Лейди Гага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *