29/03/2024

Българските храбри черноризци пак станаха смешни по собствено желание

Пловдивският митрополит Николай получава като подаръци джипове и с радост ги приема и използва

Служителите на Българската православна църква пак станаха смешни по собствено желание: скочиха срещу третия плах опит на хората с нетрадиционни сексуални наклонности да организират гей парад в София. Нарекоха го содомски грях и го посипаха все с анатеми от този сорт. 

Ей на това му се вика лицемерие на ента степен. Защото официалната медицина невенъж е казвала, че хомосексуалността не само се придобива от начина на живот и обкръжението, в което се движат хората, но и от хормоналния баланс в човешкото тяло – знайно е, че всеки носи едновременно в себе си и мъжки, и женски хормони. И кой от тях ще надвие над другия не винаги е въпрос на лична воля. Да не говорим, че в хомото някои намират скрит защитен рефлекс на природата: Земята става все по опасно пренаселена, а хомо двойките не създават поколение. Но целта на тази публикация не е да звучи научно. 

Дори и да не съществуваше втората причина, поповете пак си остават големи лицемери. Всеки ден вървят по-ниски от тревата и гледат /както прави пловдивския владика Николай/ да яздят без много шум – сякаш е възможно, супер луксозните си джипове и да си сверяват времето със супер скъпи ролекси. Подарени им били – това е оправданието. Ами толкова по-добре! Със същото усърдие, с което скачат срещу гейовете нека да  продават прескъпите си подаръци и да отворят с парите приют за бедни и гладни или пък за умиращи самотни хора, например. 

Ама откъде толкова голямо милосърдие у българските „черноризци храбри”? Как веднъж не са надигнали вой до небето – разбирайте до Бога, срещу някоя вопиюща несправедливост, в която живее и мизерства от десетилетия по-голямата част от българския народ! 

И това ако не е еталон за лицемерие – здраве му кажи…

One thought on “Българските храбри черноризци пак станаха смешни по собствено желание

  1. Страхотен материал, много ясна и точна позиция. Трябва да има повече такива журналисти, които да обръщат внимание и на нормалните, човешки теми, а не само на жълтините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *