19/04/2024

Внимание: Нови измамници плъзнаха в е-пощите, били от оперативни офицери от ФБР

Нови измамници плъзнаха по електронните пощи, които са или прекалено нагли или прекалено тъпи, щом си позволяват да се представят като служители на американското Федерално бюро за разследване.

Зарибявката е шеметна: имате надвнесени 10,5 милиона долара в Ситибанк. След като направили проверка, станало ясно, че всичко по тази сума е вярно и правилно и за да си ги получите следва да кликнете върху съответен линк.

Очевидно не са наясно с някои правила. Примерно, когато  твоята банка ти изпраща писмо по електронна поща, тя ти знае името и се обръща винаги с името ти към теб, а не с уважаеми „бенефициент“.

Трябва или да си много лаком, за да се вържеш на такава въдица, или наистина да си наивен като бабите, които си изхвърлят парите през балконите.

А другата версия, също много логична, че целта на занятието е разпространяване на вирус от прохождащи хакерчета.

А ето и забавното послание:

КОРРИ РОПЪР.
ГОДИШЕН ФИНАНСОВ ОФИЦЕР „ФБР“.
ФЕДЕРАЛНО БЮРО ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ФБР.
ВАШИНГТОН.

Федерално бюро за разследване и Агенция Интерпол.

Внимание: Бенефициент,

Фейсбук във Вашингтон във връзка с някои други агенции за разследване тук в Съединените американски щати наскоро беше информиран чрез нашата глобална мрежа за наблюдение и разузнаването, че имате надплатено плащане в размер на USD 10,500,000.00 в Citibank.

Трябва да знаете, че сме отделили време да проверим, както е посочено в нашия протокол за работа, и най-сетне потвърдихме, че вашето плащане / транзакция със Citibank е 100% оригинално. Имате законното право да претендирате за своя фонд без допълнително забавяне.

Като казахме всичко това, ние ще ви посъветваме да продължите да се занимавате със Ситибанк, тъй като ние ще наблюдаваме всичките ви дейности, както и кореспонденцията ви на всички нива.

ЗАБЕЛЕЖКА: От Вас се изисква да се свържете с директора на преводите Citibank Iowa и да изпратите този имейл, изпратен от вас в офиса, като доказателство за това и да помогнете на банката да потвърди усилията ни да предаде това послание до вас. Моля, свържете се с директора на преводите с долупосочената информация:

Име на банката: Citibank.
Код на отдела: 401CTB001.
Адрес: 204 Източна Вашингтон Стрийт Айова Сити, Айова 52240 САЩ.
Attn: Мартин Лионс
(Оперативен мениджър)

Който има очи – да си ги отваря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *