20/04/2024

Инцидентът с НЛО в Сокоро – САЩ (видео)

заНа 24 април 1964 г. в покрайнините на градчето Сокоро – Ню Мексико, САЩ на рутинно дежурство скучаел полицейският сержант Лони Замора. Селището се намира на час път, южно от Албакърки. До края на смяната му оставали още два часа и той дори се зарадвал, когато иззад завоя със свистене се появил син шевролет.

Отбелязвайки времето – 17,45 ч., Замора се устремил с полицейския си форд към нарушителя с превишена скорост. Гонката започнала на федералното шосе № 85.

Неочаквано в страни от аутобана полицаят забелязал с крайчеца на окото си пламъци, съпроводени със свистящ рев.

Оставяйки черни следи от гумите върху асфалта Замора се заковал на място с пищене на спирачките. Погледнал със съжаление към стремително отдалечаващия се нарушител, но започнал да търси източника на необичайния шум.

Поглеждайки към обкръжаващите пътя складове той изведнъж помислил, че наблизо нещо се е взривило около склада с миньорски експлозив.

Свърнал към кръстовището, което води към селището, полицаят видял зад разделените стени на склада нещо странно. На фона на околните хълмове маневрирал необикновен летателен апарат, обвит в струи оранжево-син пламък. Било трудно от това разстояние да се определи размерът му, но ясно се виждало, че апаратът, приличащ на сребриста шапка с тънички шасита в долната му част, бавно се спуска върху тесен конус от бездимен пламък.

Изминала не повече от минута и странният „реактивен хеликоптер“, както го нарекъл в себе си Замора, се скрил зад близкия хълм. Полицаят свърнал с колата си към черен път и преодолявайки височината на хълма, спрял на противоположния склон.

Пред Замора се открила поразителна картина: на стотина метра от мястото му „реактивният хеликоптер“ се снижавал за кацане. Когато апаратът докоснал с подпорите земята, свистенето преминало в басово бучене и замлъкнало. Докато Замора се измъквал от колата, той пропуснал момента, когато до „хеликоптера“ се появили две фигури в сребристи комбинезони.

От далече в тях нямало нищо странно и полицаят трезво помислил, че става свидетел на аварията на някакъв експериментален летателен апарат. Замора се хвърлил към радиотелефона и започнал да вика помощ. Връзката била лоша и за уточняване с началството отишло доста време. Когато се обърнал към обекта“пилотите“ вече били изчезнали.

Сержант Чавес почти нищо не разбрал от обърканите показания на Замора, който наричал НЛО-то ту реактивен вертолет, ту ракета, или нещо като летящ автомобил.

Махвайки с ръка на изпадналия в ступор от преживяното Замора сержантът заповядал да се огледа мястото на произшествието. Там, където полицаят видял „хеликоптер“ на земята, били открити четири дълбоки ъгловати вдлъбнатини.

Впоследствие уфолози изяснили, че тези следи от НЛО са разположени в четириъгълник, който сякаш се състои от два равнобедрени триъгълника с обща основа. На земята също така можело да се видят четири черни петна – като от сажди или мръсотия.

Когато се върнали в участъка сержантите срещнали там агентът на ФБР Бърнс, който разследвал някакво забутано дело от федерално значение. Той започнал да звъни на познати авиационни експерти и скоро към полицаите се присъединил капитан Холдър от намиращия се наблизо секретен полигон за аерокосмическа техника Уайд Сандс.
Всички присъстващи заедно тръгнали към мястото. Там агент Бърнс заедно с капитана Холдер започнали да правят всевъзможни измервания, включително съставяйки план на местността, скици на следите от „краката“ и изхвърлените емисии газове от НЛО. Освен това Холдер и Чавес направили много снимки. По-късно част от тях попаднали в полицейско досие, а другите – в материалите на разследването от ФБР и разузнаването на ВВС.

Прецизният оглед на мястото на кацането на този НЛО, направен от професионалисти, дал резултати. Изяснено било, че заедно със следите от самия апарат на няколко места са забелязани човешки следи от странни обувки без токчета с гладка подметка. Освен това Холдер забелязал, че вдлъбнатините от подпорите на НЛО не са съвсем симетрични и една от ямките е по-дълбока и стои малко настрани. Той веднага изказал мнение, което по-късно попада и в протокола за огледа, че този апарат е бил повреден и е извършил принудително кацане.

Бел. ред.: Преди повече от десет години пък в този район са наблюдавани битки между извънземни кораби – вижте подробности ТУК. Да не забравяме, че Албакърки пък е близо до полигона за ядрени изпитания в зората на атомното оръжие.

Май прекалено много неща и събития тук са навързани – засега по загадъчен начин. След време може би ще научим цялата истина…

По материали от чуждестранни медии

https://youtu.be/zd_yY_Ycf8Y
https://youtu.be/zd_yY_Ycf8Y

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *