29/03/2024

Чилийските ВВС са заснели НЛО, разпръскващ неизвестни вещества в небето (видео)

ч нлоч нло 2Изумителни кадри показват обект в черен цвят в небето, който разпръсква неизвестно вещество в атмосферата. Това се случва в небето над Чили.

Властите проучили видеото много внимателно, но две години от момента на заснемането му те заявяват, че нямат представа какво е това. По тази причина било решено да публикуват видеото, за да бъде видяно от всички желаещи, които да могат да изкажат своите предположения за случилото се.

Този инцидент става преди няколко години. НЛО, разпръскващ неизвестни вещества в небето, е бил забелязан от хеликоптер на ВВС на Чили, от който е заснето десетминутно видео. То веднага било засекретено и изпратено за изследване от учени и от военни специалисти, както и в чилийския комитет за изучаване на НЛО CEFAA.

След две години на изследване на записа, направен от пилотите на военния хеликоптер, никой не успял да обясни принадлежността на странния летящ обект.

Кадрите за заснети на 11 ноември 2014 г. Генерал Рикардо Бермудес, директор на CEFAA коментира: „Не знаем какво е било това“.

Военният пилот – капитан от ВВС на Чили с дългогодишен опит, описва обекта като „плоска изтеглена структура“, с „два топлинни прожектора, които не съвпадат с оста на движение“.

Техникът на борда казва, че обектът бил „бял с полуовална форма по хоризонталната си ос“.

Фотоаналитиците на ВВС потвърдили, че обектът представлява реална триизмерна форма с обем, която имала „контрол върху движението си“.

По време на разследването било установено, че обектът не може да е бил самолет, нито ято птици или насекоми, безпилотен летателен апарат, парашутист, делтапланерист или друг природен или земен обект.

По тази причина правителството на Чили взело решение да разсекрети въпросното видео и резултатите от разследването му, за да предостави всички факти по този инцидент на обществеността и тя да може да си направи самостоятелни изводи за природата на този обект.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *