20/04/2024

Теодор Ушев: Войнстващата простащина ще ни унищожи

„Я да си го кажа. С „народната любов“ стената ми внезапно заприлича на бойно поле. Това, което виждам през тази „пролука“, е елементарна липса на толерантност и злобна арогантност. Преуспял бизнесмен псува като хамалин на Сточна гара в официално писмо. Цяло село, известно с това, че депортира безропотно няколко милиарда евро към джобовете на руските олигарси, гонят бежанци и християнски свещеници. Отново с псувни.

Журналисти, „дарени“ с национален ефир, попържат като на селски мач, плюейки вместо люспи от семки цинизми и омраза. Някакви хора „убиват“ български учител заради интелигентни анализи на българската история.

Tова не е страната, в която се родих. Там хората не се псуваха и не бяха невъзпитани.

Няма никакво значение дали си несъгласен, недоволен или не споделяш нечие мнение… Дали по телевизиите не трябва да започнат уроци „Как да се държим в обществото“ и „Първите 7 години“, „Как да бъдем добри хора“. Не, не е бедността основният проблем на тази територия…Тя е функция и резултат. И повод за гордост не се вижда… Не, СЕТА няма да унищожи нито бг генотипа, нито държавата. Войнстващата простащина ще ги унищожи. Това са моите първи и последни 20 стотинки по въпроса.“

Статусът е на режисьора Теодор Ушев в социалната мрежа „Фейсбук“.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Подписваме се под тази позиция на Ушев. Неусетно през последните години ни беше внушено, че е шик да си простак. Манипулират ни и ни показват как простотията ти дава предимство в живота – достатъчно е да си представим тази повърня, наречена Биг Брадър.

Ами детските анимации – грозота и насилие дебне почти от всеки кадър, как да се държат иначе децата, когато пораснат?

По-по предишните поколения са пораснали с приказки, илюстрирани изящно. Това на подсъзнателно ниво възпитава и учи да търсиш и да създаваш красота около себе си.

Ноъм Чомски го е казал – опростачването е един от ключовите методи на да манипулира тълпата, иначе казано – овцете.

Затова простотията дебне отвсякъде – и не само у нас. Цели поколения вече не знаят предимствата и удовлетворението от доброто възпитание, когато то е почти повсеместно.

Снимката е от Уикипедия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *