25/04/2024

Защо Пентагонът засекретява данните за смайващата Бяла пирамида в Китай? (видео)

бп2бпСред многобройните тайнствени паметници, които сме наследили от древните цивилизации са пирамидите в Египет, Латинска Америка и Китай. Но докато египетските и американските пирамиди непрекъснато се проучват и са отворени за туристите, китайските и досега са недостъпни за специалистите.

Тези древни постройки старателно се охраняват от държавата. Нещо повече – всяко проникване в закритите зони се наказва с цялата строгост на закона.

А пирамидите в Китай превъзхождат всички подобни съоръжения, открити досега на Земята. Те са по-високи от египетските, броят им е много по-голям от тези в Мезоамерика. Практически всички пирамиди в Китай са засекретени. Дори в местата, където достъпът до тях е разрешен, европейски археолози се добират доста трудно. Около тях са разположени закрити военни обекти. Така по законен начин китайците осигуряват неприкосновеност на тези реликви. Напълно възможно е те да са успели да разгадаят тайните на пирамидите и сега да пазят получените знания от посегателства.

Съществува един изключително любопитен факт- най-голямата китайска пирамида не може да се види от Космоса. Защо? Добре са я замаскирали или са успели да я разрушат? Защо до не я не се допускат учени от други страни? В целия свят туристическият бизнес е един от най-доходните за държавите. Защо за Китай тайната на пирамидите е по-силна от материалния интерес? Това си остава загадка и само още повече вълнува умовете от научния свят.

Легенда за пирамидите

Според легенди на китайския народ построяването на пирамидите е свидетелство за посещението на същества от далечни планети на Земята. В началото на XX столетие търговци от Австралия попаднали в централните територии на Китай – в долината Сечуан. Там те изброили 100 загадъчни постройки, напомнящи на пирамиди. Любопитните търговци потърсили информация от служител в местен манастир за тях. Той им разказал, че пирамидите са древни и в храма е споменато, че са направени преди 5000 години. Каква е възрастта на китайските пирамиди обаче засега може само да се предполага.

Австралийците научили още, че пирамидите принадлежат на древни императори, управлявали Китай. Тези монарси били убедени в съществуването на други цивилизации на далечни планети. Нещо повече – те твърдели, че самите те са потомци на извънземни пришълци. Според тези легенди извънземните представители се спуснали на Земята в железни дракони, дишащи огън и издигнали гигантските пирамиди.

Ръкописът на австралийския търговски пътник

Новозеландският изследовател и авиатор Брус Каги в началото на 1970 г. намерил ръкописа на австралийския търговец, написан в началото на 1912 г. В него били описани пирамидите. Авторът на ръкописа се казва Майер Шрьодер.

В своя дневник той разказва, как с приятел минавал по границата на столицата на Китай – тогава сегашният град Съчуан. Неочаквано той видял странно съоръжение, което много му заприличало на пирамида. Приближавайки се мъжете забелязали, че тази „планина“ има правилни геометрични форми и плосък връх. След това приятелите неведнъж се натъквали на подобни пирамиди, но тяхното предназначение им останало неизвестно. И макар съоръженията да се намирали на една ръка разстояние за съществуването им никой от местните не се интересувал.

Маер Шрьодер написал, че всички страни на пирамидите ясно са разположени по посоките на света. Съоръженията били облицовани с плочи, направени от глина, а на фасадата се забелязвали стъпала. Почти всички пирамиди били без върхове, което ги прави аналогични на латиноамериканските пирамиди.

В продължение на сто години китайските пирамиди повече напомняли на естествени хълмове. Някои са покрити с гъсти храсти и дървета, което ги маскира отлично. Така ясни очертания и остри ъгли практически не са им останали. Тези паметници на непроучена още история продължават борбата си с природните стихии и с времето. Необходимо е да се подчертае, че местните учени и правителството на Китай дълго време са отричали съществуването на пирамиди на своята територия.

Защо Китай крие за пирамидите си?

Възможно е защото китайците нямат разумно обяснение за тях и за принадлежността им към местната култура. Те прекрасно осъзнават, че тези пирамиди не са построени от китайци, а от неизвестни древни цивилизации, които може би са долетели от други планети.

В много от китайските легенди се говори, че мелиорацията, технологиите и писмеността им се появили при тях от „долетелите“. Хора със сини очи и светли коси, спуснали се от небето, са построили пирамидите.

Откритието „Бялата пирамида“

Американският военен пилот Джеймс Кауфман през пролетта на 1945 г. извършвал разузнавателен полет над Китай. Недалече от Сиан самолетът му започнал да губи височина. Пилотът слязъл ниско, за да търси място за аварийно кацане. Неочаквано пред себе си той забелязал странно съоръжение. По-късно в рапорта си той написал:

„Аз се оказах в равнина и точно срещу мен се извисяваше гигантска бяла пирамида погълната от ярка светлина с удивителна красота. Стори ми се, че тя е направена от стомана или от някакъв бял камък. Но най-загадъчното в тази пирамида беше нейният връх. Това беше голям къс от неизвестен метал, който напомняше на скъпоценен камък“.

За времето си самолетът му бил конструиран по най-модерни технологии и Кауфман успял да направи много качествени снимки на този загадъчен обект. В Пентагона изучавайки снимките стигнали до заключението, че пирамидата е висока повече от 300 метра. Всяка страна на китайската пирамида има своя цветова гама. Северната била в черен цвят, южната – в червен, западната – в бял, а източната – син.

За сравнение: най-високата египетска пирамида – Хеопсовата, е висока 147 метра. По странни причини снимките на Джеймс Кауфман и писмемият му рапорт за видяното отишли в архива на Пентагона с гриф „строго секретно“.

По материали от чуждестранния печат

Следва продължение


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *