23/04/2024

Резилът на управляващите: От общо 7 милиона 5 милиона българи живеят мизерно

Над 5 млн. българи живеят с доход по-малък от необходимите средства за издръжка на живота, сочат данните на Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ за потребителските цени и издръжката на живот в България.

Според наблюденията на анализаторите близо 77% от домакинствата в страната живеят с общ доход на едно лице под необходимите средства за издръжка.

Около 2235 лв. са нужни на четиричленно семейство, за да може да живее нормално. Това включва разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка.

Бел. на www.snaiper-bg.net: И после – демографски апокалипсис! Направо е чудо, че все още ни има под Слънцето! И обърнете внимание – тези 5 милиона не само омразните на държавата „търтеи“ – пенсионерите. Милиони от тях се скъсват от работа, но под йезуитския аргумент за ниската им производителност, получават жълти стотинки и живеят като роби.

Да се пита човек: при тази ниска производителност кат работодателите им са станали милионери и милиардери?..

Нашите управляващи от последните десетилетия до един трябва да бъдат съдени по параграф „Престъпление срещу човечеството“. Защото както се видя грабят като за световно милиарди – от КТБ, от „Белене“, от саниране, от строителството и „поддръжката“ на пътищата, които убиват хора..

Но като си траем и не ги прогоним с тояги, така ще е…

Илюстрацията е на Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *