25/04/2024

Впечатляващо НЛО излетя от мексикански вулкан (снимки, видео)

2 в3 в1 в1АСтранно събитие е засечено с камера в района на мексиканския вулкан Истаксиуатъл на 24 януари 2017 г. Обектът преодолял разстоянието от вулкана до мястото, от където снимала камерата, само за една секунда.

Истаксиуатъл се смята от специалистите затихнал, макар при прегледа на архива на уеб камерата може да се види, че от кратера му периодически излизат кълба дим. НЛО се появил на хоризонта от самия вулкан.

В момента на появата му ясно се вижда, че това е някакъв летящ обект с два източника на светлина под корпуса.

След това НЛО набира скорост и се превръща в огромно огнено кълбо, прелитащо за една секунда цялото видимо разстояние и изчезващо зад пределите на кадъра.

Какво е прелетяло над мексиканския вулкан е трудно да се определи точно заради недостатъчните фактически данни. Но специалистите припомнят за едно необичайно събитие през същия този ден – 24 януари, в Калифорния, САЩ. Тогава местните жители били изплашени от странни звуци, чийто източник така и не бил установен.

Възможно е този звук да се дължи на нарастваща активност на тектоничните плочи. Но все пак съвпадението с НЛО-то над мексиканския вулкан е голямо и може би означава нещо.

Вулканът Истаксиуатъл е висок 5286 метра. Върхът му винаги е покрит със сняг. В превод от езика науатл името му означава Бялата жена. За по-лесно произнасяне местните често наричат този вулкан Иста. До него има още един вулкан – Попокатепетъл. Истаксиуатъл е разположен на 70 км югоизточно от Мексико.

Иста има четири върха и като очертание напомня на глава, гърди, колене и стъпала на спяща жена. Най-високият от тези върхове – Печо, се издига на 5 230 метра над морското равнище.

По материали от чуждестранния печат


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *