28/03/2024

Учени очакват среща с НЛО през това лято

Изследователи от цял свят на необяснения и до ден днешен феномен, наречен общо НЛО – неидентифицирани летящи обекти, очакват тази година среща с един такъв.

През 1991 г. покрай Земята прелита обект, който е кръстен „1991 VG“. Преди това – през 1975 г. експертите възприели този обект „1991 VG“ за секретна космическа ракета, конструирана в тогавашния СССР.

Още през това лято жителите на Южното полукълбо ще могат да наблюдават в небето това НЛО. Специалистите са проучили траекторията и скоростта на движението му. Възможно е хората да успеят да му направят качествени снимки.

Иначе споровете какво представляват НЛО продължават от десетилетия. Едни ги определят като космически боклук или по-редки естествени атмосферни явления. Не липсват и фалшификации.

Но онези, които са виждали с очите си НЛО, не могат да бъдат разубедени в съществуването им и в извънземния им произход. Най-вече заради непосилните за земните летателни апарати маневри.

Напоследък тяхната активност е толкова голяма, че почти не минава ден без съобщения за наблюдения на НЛО.

Между другото НЛО редовно посещават и небето над България. И не е вярно, че през зимата посещенията им се разреждат – просто хората заради студа много по-рядко и за по-кратко се застояват по тъмните часове навън, за да ги видят. Отделно много малко са хората, които по принцип имат навика да се взират в небето.

Някои от наблюдаваните над България НЛО са малки и вероятно са автоматични извънземни сонди. Други обаче са наистина поразителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *