24/04/2024

Каменната гора Маркауаси – врата към други светове (снимки, видео)

В Перу се намира впечатляваща каменна гора – Маркауаси. Някои изследователи твърдят, че тук има вход за друг свят.

Една от пациентките на известния в столицата на страната Лима доктор по медицина Раул Сентано, страдала от необичайна парализа на тялото. Заболяването се проявило след странен случай с нея и нейна приятелка. Те ходили на разходка в каменната гора Маркауаси.

Обикаляйки из гората те забелязали ярко осветена хижа и танцуващи в нея хора. Приятелките весело тръгнали към осветената хижа, но от някъде изведнъж нахлул студ.

Смелата пациентка открехнала вратата и видяла хората, танцуващи в облекла от 17 век. Веселите хора дали смелост на перуанката да отвори вратата и да се опита да влезе. Но приятелката и, наслушала се за тайнствени случаи в тази местност, успяла да я откъсне от вратата.

След тази необикновена случка момичето попаднало в клиниката на Сентано. Парализирана се оказала онази част от тялото й, която била в отворената врата. Ако тя бе успяла да влезе изцяло, не е известно как е щял да се развие сценарият на живота за тази жена от тази страна на света.

Интересно е и друго – по целия свят са пръснати мегалити от предисторическия ни съвременен свят. Никой не знае кой са строителите им и какви символи са влагали в тях, за какво са им служили. В България също.

ммМегалит в Маркауаси

Много впечатляваща е приликата на един от мегалитите в Маркауаси и мегалитът в родопското селце Жребичко, например. Освен всичко друго, това означава, че преди десетки хиляди години на планетата Земя е съществувала единна култура.

жМегалитът в Жребичко. Когато се погледне отблизо ясно се вижда как камъкът е изрязан, както и по какъв удивителен начин са балансирани трите части на мегалита.

На водещата илюстрация: Едно от каменните лица в Маркауаси, което пък прилича на лицето от западната страна на мистичното каменно плато Белинташ


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *