20/04/2024

Загадъчна гигантска антена стърчи над облаците (снимки)

3Интернет обществото бе силно озадачено от публикацията в популярен сайт на пътник в самолет по линията Малага-Бристол. Той развълнувано гадае като какво нещо е това, което стърчи в небето.

Пътникът не съобщава името си, но казва, че е летял на Боинг 737 на ирландската лоукост компания Ryanair. Видял „кулата”, фотографирал я, но няма обяснение и моли потребителите за помощ.

Коментарите на отзовалите се както обикновено са разнопосочни .Едни просто се чудят, други смятат, че този прът е част от НЛО. Има и такива, които не изключват фотографът да е заснел пукнатина в стъклото на илюминатора. Или пък че това е част от кабел, с който Луната е привързана към Земята.

Някои заинтригувани ентусиасти са направили истинско разследване. Според тях по време на снимането самолетът вече е бил на подхода към Бристол на височина около 1500 метра. Откъм десния борд се намира окръг Мендип (Mendip), графство Съмърсет (Somerset). А там стърчи много висока антена, стъпила върху върха на хълм. Върхът й се издига на повече от 300 метра. Височината на хълма е отделно. Така общата височина става около 600 метра.

Самолетът, от който е направена снимката, се е снижавал. И хипотезата е, че именно тази антена стърчи над облаците.
Мнозина обаче се съмняват. Според тях едва ли облаците са били толкова ниски, че антената да ги пробие и надхвърли. При това авторът на снимката твърди, че когато е направил кадъра, самолетът му е летял над морето. Така че – загадката си остава.

12 Антената в графство Съмърсет, която мнозина подозират, че точно тя може да стърчи над облаците като на снимката

Между другото – за Луната. Любители си спомниха по повод тази публикация за една друга кула – тази, открита на нашия космически спътник. Неотдавна тя е била разгледана от живеещия във Финландия надомен изследовател Марк Савала (Mark Sawalha) – UFO hunter, както сам се нарича. Той забелязва на една от снимките на лунната повърхност висока кула. За разлика от земната, малко извита и изтъняваща като косъм. Изглежда мъничка, но в действителност е висока няколко стотици метра.

ll-2

„Антената” на луната, снимана от автоматична сонда
Място на разположението на лунната „антена

Тази антена са поставили пришълци в своя база, твърди изследователят. А самата база според него се намира под повърхността на Луната, там, където е разположено доста равно плато.

Представители на интернет обществото, гадаещи не без чувство за хумор за произхода на земната антена, възприемат обаче идеята на Марк. И я доразвиват. Пришълците, които сега се намират на Земята са мушнали в облаците своя антена, за да се свързват с тези, които са заселили Луната.

Има и още един вълнуващ случай.

Кой ходи по облаците?

Това не е първият път, когато е засечено как нещо стърчи над облаците. През януари миналата година ирландецът Ник О`Донахю (Nick O’Donoghue) – 30-годишен пътник в самолет на авиокомпанията EasyJet лети от Австрия за Корк – административен център на едноименно графство. Забелязал, както на него му се сторило, човешка фигура над облаците.

Облачният човек – височина 10 000 метра

Показал фигурата на жената на седалката до него. Не могли дълго да се удивляват на гледката. Фигурата изчезнала след около две минути. Но Ник успял да направи през илюминатора няколко снимки.

Обсъждайки видяното пътниците стигнали до извода, че „облачният човек” много прилича на гигантския робот Iron Giantот популярния анимационен филм.

Ясно е, че над облачния килим не е бил този робот. Но тогава – кой или какво? Някои експерти предполагат, че фигурата се е образувала от гърлата на две охлаждащи кули на топлоелектрическа централа. Или от изпуснати газове на някакво друго предприятие. Струята от пара или дим се издигнали по-високо от облаците, приемайки причудлива форма. След което се разпръснали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *