26/04/2024

Астрофизик: Извънземни черпят енергия от звездата KIC 8462852

Наблюдаваната периодична промяна в светимостта на звездата KIC 8462852 може да е свързана с дейността на извънземни цивилизации. Такова обяснение дава астрофизикът Едуард Хендел от Фуртвангенския университет в Германия.

Според него извънземните събират от звездата енергия и тогава нейната светимост намалява.

Ученият допуска съществуването на устройство на околозвездна групировка, с помощта на което представители на извънземна цивилизация, ако тя съществува, се снабдяват с енергия от KIC 8462852. Той е създал и прост модел, описващ изменението на светимостта.

Звездата KIC 8462852 се намира на разстояние 1480 светлинни години от Земята в съзвездието Лебед. Радиусът й е около 1,5 пъти по-голям от този на Слънцето. Звездата е интересна заради това, както предполагат много астрономи, че в строга периодичност светимостта й се променя с 22 на сто.

Съществуват и други обяснение за това явление. Сред тях причина за това необичайно явление е наличието около светилото на кометен облак. За такъв ефект обаче са необходими в орбитата на звездата да има голямо количество такива обекти – около 650 хиляди.

Според друга хипотеза около звездата кръжи изкуствено съоръжение.

Нека си припомним снимките от преди няколко дни, на които сякаш НЛО чрез шланг изпомпваше енергия от нашето Слънце – вижте ТУК. Обяснението на учените обаче бе или, че става дума за магнитно торнадо, или за слънчев протуберанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *