29/03/2024

2017-та – годината на Червения Огнен Петел. Какво ни вещае?

Астролозите отдавна „подостриха моливите“, за да  нарисуват картината на идващата 2017 г. според тях. Който им се доверява – да чете. Който не вярва – да прескача.

Само едно доста любопитно неастлорогично  уточнение – много хора скачат срещу китайския календар като нещо привнесено и натрапено ни през последните години и смятат за свой познатия на всички зодиакален календар. Но истината е, че зодиакът ни е наследство от вавилонците.

А според мнозина автори, сред които е и известният изследовател на най-древната българска история Христо Маджаров, така нареченият китайски календар е най-старият прабългарски календар, който е и най-точният в света. Инициативен комитет с негово участие предлага на ООН той да стане заради прецизността си официален в целия свят.

И пак според Христо Маджаров – Ивайло не е бил свинар, както са ни втълпявали от идеологически подбуди едно време – тоест плебеят станал цар също като „каскетите“ – управляващи държавата, а е Ивайло, роден в годината на Свинята. И така:

Според източния календар 2017-та ще е годината на Червения Огнен Петел. Астролозите обясняват, че тази птица е неспокойна, поради което винаги трябва да бъдем нащрек. Независимо от войнствеността на този знак обаче 2017 г. ще донесе практически на почти всички само благоприятни промени в социалната и деловата сфера.

Но за да стане годината на Петела плодотворна е необходимо малко да се потрудим и да работим редовно над себе си, стремейки се към по-добри резултати. Хороскопът за 2017 г., подсказва че представителите на всички зодиакални знаци трябва да се откажат от леността. Петелът е много напориста птица, поради това е необходимо да позабравим за собствените си навици, които пречат на развитието ни – особено в самото начало на годината.

Според разположението на звездите следва, че именно в началото на 2017 г. ни предстои най-трудният, но и най-значим период. Преди всичко човек трябва да се бори със своите комплекси или вредни навици – всички онези, които могат да попречат на успеха.

В професионален план нещата ще се придвижат от мъртвата точка. 2017 г. е невероятно успешна за самореализация, за усвояване на нови професионални върхове или за смяна на местоработата.

Представителите на много от зодиакалните знаци ще престанат да търпят недоразбирането на работното им място и просто ще поискат да сменят сферата на своята дейност.

Успешна ще бъде Новата година за бизнеса. Много ще се замислят за собствена дейност, а малките компании и фирми ще започнат стремително да растат и да се разширяват. И ако първата половина на годината ще бъде плодотворна, то през втората мнозина ще се отпуснат и ще „почиват на лаврите си“, което в никакъв случай не бива да допускат, защото за успеха на бизнеса втората половина на годината ще е еднакво важна.

Петелът е голям скъперник, той обича парите. Към тях през 2017 г. следва се отнасяме сериозно и трезво да оценяваме всички рискове, а също и своите възможности. Добре ще е в началото на годината да предпазваме и себе си, и своите близки от рисковани сделки. В противен случай на пръв поглед доходно и изгодно действие може да се окаже пълен провал.

По отношение на здравето не бива да очакваме спокойствие. Годината на петела обещава увеличаване на заболяванията на дихателните пътища, скок на респираторните заболявания и дори епидемия от грип. За да не попаднем в кръговрата на болестите е необходимо от далече да се погрижим за своята имунна система. През цялата година ще расте и броят на пациентите с онкологични заболявания. А в края на година е необходимо да се пазим от опасни травми.

Като цяло обаче годината на Червения Огнен Петел не е никак лоша. Необходимо е само да се вслушваме в себе си и да постъпваме според това, което ни подсказва сърцето.

И едно необходимо уточнение: Според източния календар годината на Червения Огнен Петел започва от 28 януари 2017 г. и приключва на 15 февруари 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *