25/04/2024

Предадоха ни: Брюксел подписва СЕТА! Предупреждението на Чомски (видео)

Търговското споразумение ЕС-Канада ще бъде подписано в Брюксел на 30 октомври, съобщи Съветът на ЕС.

Не политици, унищожители на България и българите са нашите управляващи, които се навеждат пред всеки. И никога пред собствения си народ. И защо да го правят – те мразят народа от цялото си сърце и душа. И ако този коментар ви се вижда прекалено емоционален пресилен – отделете няколко минути за краткото видео, в което Ноъм Чомски коментира какво ни чака след СЕТА и действията на десетки хиляди дъщерни щатски фирми в Канада.

Задлъжняваме с милиарди в зелено на мига – ей така, както си седим. Ще ни съдят дори за пропуснати БЪДЕЩИ  печалби.

Насрочването на новата дата за подписване става възможно, след като снощи държавите от ЕС приеха единодушно поставените от Белгия условия, уточнява mediapool.bg. Регионалните белгийски власти преди ден също окончателно утвърдиха променените текстове.

След като бъде подписано, споразумението ще влезе в сила предварително. В срок от две години националните парламенти на държавите от ЕС трябва да го ратифицират.

Белгия предложи да може да се оттегли едностранно от спогодбата, ако прецени за необходимо. Това настояване бе прието снощи от останалите държави в ЕС.

С влизането в сила на споразумението ще бъде задействано и решението на канадските власти за отпадането на визите за граждани на България и Румъния. Предвидено е визовият режим да отпадне най-късно до края на следващата година.

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.

Първоначалният план бе споразумението, известно като СЕТА, да бъде парафирано в четвъртък, но белгийският регион Валония отказа да го одобри и така блокира санкцията от страна на Белгия.

След преговори Волония прие компромисни текстове, които в последствие бяа одобрени от останалите страни членки на ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *