19/03/2024

Хитлеристите първи са летели в Космоса!?

„За първи път ние отидохме зад пределите на атмосферата благодарение на нашата ракета“, заявил ученият, радостно вдигайки бокал. И още: „Настъпва нова ера на транспортиране – космическото транспортиране“, казал същия този ден ученият.

Ученият бил Валтер Дорнбергер – на снимката. v-d

Било 3 октомври 1942 г. и Дорнбергер бил нацист. Той и неговият екип най-накрая приключили работата си над балистичната ракета А-4 (по-известна като Фау-2), която за първи път в историята е изстреляна в Космоса.

Когато нацистите изгубват войната, техните мечти за космически пътешествия потънали заедно с тях. Победилите ги нации заграбили за себе си всички технологии и разработки, които намерили. Някои учени Сталин убедил да сътрудничат, а които не успял – просто ги заставил. САЩ на свой ред стартират операция „Кламер“, наемайки почти 500 нацистки учени, за да помогнат на американците да пресъздадат ракетата А-4.

И в двата случая разработката на новите проекти се увенчала с успех. Започва космическата надпревара. Създадена е американската космическа агенция НАСА, която е основана от оневинени от САЩ нацистки учени.

Между другото Вернер фон Браун (с гипсираната ръка на снимката), в един от документалните филми на Нешънъл джиографик казва пред камери без никаква усмивка или пък някакво по-специфично вълнение по повод успехите на хитлеристка Германия в това направление „… и извънземните ни помогнаха малко“.

А вече като непотвърдена информация се говори, че нацистите дори са стъпвали на Луната по онова време. Кой знае каква е истината, като нищо и това може да се окаже вярно, като се има пред вид какви неща започнаха да изскачат за НЛО от официални разсекретени документи на тайните служби по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *