28/03/2024

Самоделна бомба избухна в Ню Йорк, 29 човека са ранени

Терорът се завърна в сърцето на Ню Йорк – силна самоделна бомба избухна в Манхатън, най-малко 29 души са пострадали, засега няма данни за жертви. Двама от ранените са в по-тежко състояние, другите са без опасност за живота.

Бомбата е била поставена в кофа за боклук в манхатънския квартал „Челси“, на ъгъла на 6-то авеню и 23-та улица. Властите съобщиха, че е открито и второ устройство, което обаче не се е взривило.

По първоначална информация, втората бомба е самоделна, направена от тенджера под налягане, пълна с експлозиви. Бомбата е избухнала в късните часове на съботната нощ, когато по улиците е имало много хора.

Кметът на Ню Йорк – Бил де Бласио, заяви, че не става дума за инцидент, но и че е твърде рано да се говори дали това е терористично нападение. Районът е отцепен, спряно е движението на градския транспорт. Няма потвърждение дали има връзка между този взрив и бомбата, която избухна по време на маратон в Ню Джързи – вижте подробности ТУК. Преди това при нападение на полицайка бяха убити двама човека, а петима други бяха ранени – подробности ТУК.

Към този час никой не е поел отговорност за нападението.

Снимката е на ЕРА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *