24/04/2024

Промиха ни мозъците и изгубихме достойнството си

Никоя империя в никоя епоха не е освобождавала никой народ – тя само е завоювала за себе си нови територии. И по правило целта на занятието е съдиране на кожите на „освободения“ народ.

Аргументи? Вижте кои са най-богатите страни в момента – тези, дето раздават акъли на всички. Тези, които до неотдавна, а някои и все още, бяха заграбили и поробили сума ти близки и далечни страни. И досега продължават да ги доят ли, доят. Войниците им пък са били силно мотивирани да участват в такива кампании заради плячката – разбирайте ограбването. Късмет е докато те крадат да не те заколят.

Нека прочетем още веднъж думите на Захарий Стоянов по темата в този текст. Както и да си спомним какво казва Апостола Левски: „Който ни освободи, той ще да ни и пороби“.

Оставихме се десетилетия наред да ни промиват мозъците и сега като съвършени биороботи се хващаме гуша за гуша като русофили или русофоби, като американофили – или съответните фоби.

Истината е обаче, че нито Америка, нито Русия ни мислят доброто. Когато става дума за много, много пари, нещата никога не са това, което изглеждат и което ни набиват в главите.

В цялото това крякане през последните години не се усетихме как изгубихме достойнството си. До толкова, че по света сега се подпичкват с нас. А имаме достойнства, които не сме загубили, но сме потиснали – просто не се котират сега. И за това ни промиха мозъците, но пък и ние лекомислено им се оставихме да го направят.

Ние сме БЪЛГАРИ – СИЯЙНИТЕ. Децата обаче това не го учат и няма откъде да знаят защо хиляди години са ни наричали така, с какво сме си го заслужили. От нас произлизат  КАТАРИТЕ – ЧИСТИТИТЕ! И това не се учи в учебниците. Младите ще го научат (евентуално) съвсем случайно.

Защо? Защото с промити мозъци лесно, доброволно и бързо сами ще наденем хомота на едната или другата империя за тяхна радост – всичките им спецслужби и на изток, и отвъд океана денонощно и упорито се трудят да постигнат такъв резултат.

Автор: Елена Емануилова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *