28/03/2024

Европейският съюз е обречен на бързо разпадане, освен ако…

Европейският съюз ще се разпадне и то далеч по-бързо, отколкото си представяме. И причината е една единствена и много проста – тоталното високомерие и пренебрежение на европейските институции към проблемите на обикновените хора.

Европейският съюз решава бързо и щедро само проблемите на закъсалите заради алчност мастити корпорации или банки с милиардни активи, но не и на обикновените хора.

Европейският съюз пренебрегва брутално интересите на местното европейско население и буквално подигравайки се с ужаса на хората, прикривайки долнопробно по сталински  изстъпленията и нахалното натрапване на чужда „култура“, превърна Европа в ГЕТО.

Европейският съюз направи от новоприетите държави свои колониални придатъци.

Европейският съюзи отделя сума време и бюджет за щастието на кокошките, но никога за щастието дори на една малка група хора.

А се задават нови още по-сериозни и още по-глобални от сегашните проблеми – в близките десетина години  технологиите ще започнат да изхвърлят милиарди хора от работните им места. Как ще решава проблемите на  „излишните“ човеци, след като човекът по принцип не е таргет на Евросъюза?

Европейският съюз се включва непрекъснато във войни, като се съобразява с интересите на далечни правителства, но не и с мнението и интересите на обикновените хора. Я да организират референдум по тази тема, че да видят какъв е ще е резултатът.

А колко романтичен изглеждаше Европейският съюз само до преди петнайсетина години. Държавите се натискаха да влязат в него и се чувстваха тотално огорчени при отказ или бавене.

Като изречеш тези очевадни истини в прав текст обаче, никой брюкселски бюрократ не се захваща да оправи нещата, а започват да те подозират и обвиняват в най-долен Путинизъм.

Така че Европейският съюз е обречен. Защото всеки социален проект – и най-гениалният, и най-вдъхновяващият като идея, е обречен на провал, когато няма почти никакво пряко отношение върху начина, по който живеят обикновените хора.

Освен ако??? Но – надали…

Автор: Елена Емануилова

Илюстрацията е от интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *