19/04/2024

Запазването на приятелството с бивши любовници е психическо заболяване

Учени от Университета в Оукланд – Нова Зеландия, са установили, че хората, които запазват приятелските отношения с бившите си любовници след скъсване с тях, с голяма вероятност страдат от някакви психични разстройства.

По време на проучването изследователите анкетирали повече от 860 респонденти. Според The ​​Daily Mail, участниците в експеримента били помолени да опишат минала връзка и да обяснят защо са запазили приятелски отношения с бившите си любовници.

Преди това доброволците преминали психологически тест за наличие на нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия.

В крайна сметка се оказало, че именно хората с тези три разстройства по всякакъв начин се опитвали да останат приятели с бившите. Тогава учените помолили доброволците да изброят пет причини, които ги карат да поддържат приключили взаимоотношения.

Фактически мъжете „дружат“ с бившите си приятелки заради секса, а жените не могат да напуснат предишното си гадже заради силна привързаност.

Но във всичките случаи „приятелството“ с бившите любовници се основавало и на лична изгода.

Бележка на редактора: Според събиращите аргументи за дисертациите университетски преподаватели от цял свят май излиза, че каквото и да правим – все е защото сме болни без да го знаем. Най-добре е обаче човек да освободи интуицията си и така да разбере кое за него е правилно или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *