Как се превръщаме в хронични неудачници? Вредни съвети

Хората, на които постоянно не им върви, са много. Ужасно много.

Масовият българин май преживява дните си точно спазвайки въпросните вредни съвети. Не че нямаме сериозни причини да се оплакваме, но ние се оплакваме дори, когато имаме поводи да се похвалим с нещо. С една дума – мрънкалцета сме си – отвътре ни идва.

И вие също искате да станете част от  лузърите? В края на краищата в тълпата се живее много по-спокойно, нали? Ако все още не сте станали завършен неудачник, следвайте тези съвети и гарантирано ще ударите дъното.

1. Винете за всичко всички. На неудачника винаги някой друг му е виновен. На кого можете да прехвърлите отговорността за своя безрадостен живот? На правителството, родителите, околната среда, началника, неблагоприятните обстоятелства … А ако на някой при тези обстоятелства все пак му е провървяло, той просто е късметлия.

2. Спрете да мечтаете. А защо? Всичко е напразно, никоя мечта не може да реши настоящите ми проблеми. Като се измъкна от тях … тогава ще мечтая.

3. Плувайте по течението, не си поставяйте амбициозни цели. Така се живее много по-лесно. Защо са ви нужни огромни трудности и проблеми, които винаги съпътстват амбициозните цели? Имате достатъчно проблеми в живота, защо са ви нови?

4. Търсете проблеми. Във всичко! Измисляйте си трудности, които да ви спират и да не ви позволяват да изпълните набелязаното. По-добре е да се намери проблем, дори и в абсолютното добро, да се измислят евентуални лоши последствия само, за да оправдаете своето бездействие.

5. Винаги прехвърляйте решението на вашите проблеми на другите. Защото след това винаги може да ги обвините за всичките си неуспехи. Удобно, нали? А ако някой не иска да реши проблемите ви – той просто е… копеле! За това трябва да намерите някой, който да ви решава проблемите.

6. Винаги бягайте от отговорност. “Това не е моя работа”, “Аз не отговарям за това”, “Нека шефът мисли, нали за това му плащат” и т.н. Защо да мисля, да решавам чужди проблеми, да отговарям за нещо?

7. Бързо се предавайте ако нещо не се получава. Защо да плувате надалече, когато да потънете е много по-лесно? Изведнъж ще се намери някой състрадателен и ще ви спаси.

8. Бездарно убивайте времето си. Най-добре за това ще ви помогне телевизията. Колегите не искат да ви подкрепят? Включете интернет – там винаги има желаещи за чат. Ще видите как времето бързо отлита. А компютърните игри – също много помагат. За убиване на времето …

9. Вярвайте в поличби. И само в тези, които предсказват мизерия и неприятности. “Знаех си, че днес няма да ми върви – черна котка ми пресече пътя.”

10. Вярвайте, че един ден “всичко ще се оправи”, но нищо не правете. А защо да не си купите един лотариен билет, например, за да забогатеете. Изведнъж, за един миг!

11. Винаги вярвайте на “авторитети” и правете това, което ви казват. А “авторитет” може да бъде всеки и всичко. Телевизионната реклама, например. След това винаги можете да кажете, че ​​подло са ви заблудили и абсолютно не сте виновни.

12. Винаги търсете някой, на който да се оплачете от вашия тежък и лош живот. Толкова е хубаво да се оплаквате! Само че с времето по някаква причина, никой няма да иска да ви слуша.

13. Постоянно търсете чуждото одобрение и чуждата оценка. Защото другите знаят повече. Затова питайте, нека винаги оценяват всяка ваша постъпка. За щастие, такива “благодарни оценители” ще намерите много. Те винаги ще ви кажат как можете да направите нещо, което вече сте направили, много по-добре, по-професионално и по-правилно. И ще ви обвиняват в неспособност, некомпетентност. Нищо, че за много от нещата, които вие сте направили, те дори и не са чували!

14. Не се съмнявайте, че знаете абсолютно всичко, което ви трябва за един щастлив живот. Защо да се учите, защо да се самоусъвършенствате. В края на краищата, вие вече имате всичко необходимо … А фактът, че светът се променя бързо, това си е негов проблем.

Следвайте тези съвети и ще видите колко бързо ще стигнете дъното.

Разбира се, вие не сте виновни.

Виновни са всички останали!

http://bg.checkonline4you.com/

(Visited 556 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>