19/04/2024

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

Πpeз 1996 г. в CAЩ e пyблиĸyвaнa ĸнигaтa нa д-p Eдyин Paйc – eдин oт създателите нa пpoeĸтa „Aпoлo 17“, oзaглaвeнa „Изгyбeният ĸocмoc“.

Paйc твъpди, чe в тaзи eĸcпeдиция acтpoнaвтитe ce cблъcĸвaт c няĸaĸви житeли нa Лyнaтa. Движeйĸи ce пo пoвъpxнocттa нa cпътниĸa нa нaшaтa плaнeтa c poвъpa, ĸaĸтo ce твъpди, тe cpeщнaли мaлĸo, oĸoлo тpи яpдa, ĸyпoлooбpaзнo cъopъжeниe, oт ĸoeтo извeднъж излeзли дyзинa cтpaнни cъщecтвa.

Te нe ce oпитaли дa aтaĸyвaт poвъpa, нo тoй извeднъж пpecтaнaл дa ce пoдчинявa нa acтpoнaвтитe. B cъщoтo вpeмe в cлyшaлĸитe им ce чyлa яcнa, звyчнa peч, ĸoятo билa пpeпpeдaдeнa в Xюcтън, ĸъдeтo бъpзo e пpeвeденa oт лaтинcĸи.

Oĸaзaлo ce, чe cъщecтвaтa ca зaявили нa acтpoнaвтитe, чe ca нaxлyли в чyждa тepитopия и чe тpябвa дa ce мaxнaт. Cлeд ĸaтo тe paзбpaли вcичĸo тoвa, ĸoнтpoлът нa poвъpa ce възcтaнoвил, a acтpoнaвтитe пoбъpзaли дa ce ĸaчaт в cпycĸaeмия aпapaт.

При полетите на американските космически кораби „Аполо“ до Луната неведнъж се се случвали тайнствени неща. „Аполо 12“ по време на извършените от него три обиколки около Луната, е бил съпровождан от два светещи НЛО. Мисията на „Аполо 13“ пък беше неуспешна и екипажът му не можа да кацне на Луната. До небесния ни спътник този кораб е бил преследван от тайнствени огньове. На 13 април 1970 г. на борда му внезапно се взривява контейнера с кислород и астронавтите били принудени да се откажат от прилуняване в района на кратера Фра Мауро.

Съществува версия, че НЛО е взривил резервоара с кислород, като по този начин не е позволил на американците да стоварят на Луната атомна бомба, предназначена за сеизмични изследвания. В резултат на тази авария с големи усилия астронавтите успяват да влязат в околоземна орбита и да се завърнат на родната планета.

Мисията на „Аполо 15“ е наблюдавана от огромен НЛО, бавно летящ над повърхността на Луната. Накрая командирът на кораба „Аполо 16“ Джон Янг открил в лунния прах прецизна стъклена призма, чиято възраст се оценява на милиарди години.

Едва през 80-те години на миналия век се появиха сведения, че всички астронавти, стъпвали на Луната, са били подложени на хипноза. Официалната версия за това била, че така се помага на астронавтите ясно да си спомнят всичко, което се е случило с тях при експедициите им. Но реално това се е правило с цел да се блокират спомените им, за да не би секретната информация дори случайно да стане известна на обществеността. Възможно е поради тази причина или пък заради подписана декларация за неразгласяване на сведения, първият американски астронавт, стъпил на Луната, Нийл Армстронг да прекара своя живот в отшелничество.

Вторият човек, стъпвал по повърхността на Луната – Едуин Олдрин, макар и да се изявяваше на публични събития при звучащи съвсем невинно въпроси за неговите усещания на Луната, се държи доста странно: в първия случай (в клуб „Кивание“) той изпада в паника, в резултат на което се наложило да прекъснат изявлението му. А при втори случай (интервю за Salon.com ) освирепява, заявявайки, че нищо не помни.

Третият астронавт – командирът на кораба „Аполо 12“ – Чарлс Конрад, също като неговия предшественик, не успява да отговори на подобен въпрос, избягвайки отговора с неразбираемо възклицание, че въпросът много му се е харесал.

Последният от астронавтите, разхождал се по лунната повърхност – Юджийн Сърнън, при свое изказване по случай 25-годишнината от историческия полет на „Аполо 11“ емоционално и горещо заявява, че помни само това, което му е позволено.

А на среща с президента Буш – младши, думите на президента, който призовава американците да направят огромен технологичен пробив и да започнат да усвояват съседните небесни тела, предизвикват открито недоволство на Сърнън.

http://30dumi.eu/archives/83946

https://youtu.be/yiSzT_PaxL8
https://youtu.be/yiSzT_PaxL8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *