24/04/2024

Мистериозни убийства на топ банкери

В Западна Европа и САЩ продължават серия от мистериозни убийства на висши банкери през последната година. Те са убити умишлено жестоко с техните деца и съпруги. От януари 2014г. до сега са убити 14 топ мениджъри на водещи банки, като никое от престъпленията не е било разкрито.

Петък, 18 април (2014г.) – в белгийския град Визе е бил убит 37-годишният директор на BNP Paribas Fortis заедно със съпругата си и девет годишния племенник – разстреляни от преминаваща кола. Досега не е разкрито престъплението, нито е намерен убедителен мотив за убийството.

Преди това финансовият свят беше разтърсен от убийството на бившия генерален директор на ABN Amro и неговото семейство, а малко по-късно стана известно и за смъртта на шефа на Bank Frick & Co – Юрген Фрик от Лихтенщайн.

За последната година в Европа и САЩ са загинали мистериозно общо 13 топ банкери:

Уилям Броксмит

58-годишният бивш топ мениджър на Deutsche Bank е бил намерен мъртъв в дома си в центъра на Лондон на 26 януари 2014г. Полицията класифицира смъртта му като самоубийство.

Карл Слим

51-годишният изпълнителен директор на Tata Motors е бил намерен мъртъв в хотел в Банкок на 27 януари 2014г.

Габриел Маги

39-годишният служител на JP Morgan умира след падане от покрива на европейската централа на JP Morgan в Лондон на 27 януари 2014г.

Майк Дюкер

50-годишният главен икономист в Американска инвестиционна банка, е бил намерен мъртъв в близост до Такома, щата Вашингтон.

Ричард Тели

57-годишният основател на Title Services е бил намерен мъртъв през април 2014г. Официалната версия е, че се е застрелял с пушка.

Тим Дикинсън

Директор по комуникации в British Swiss Re AG умира в края на март 2014г. Обстоятелствата около смъртта му все още са неизвестни.

Райан Крейн

37-годишният топ мениджър на JP Morgan е починал през март 2014г. Няма подробности за трагедията, като официалната версия е самоубийство.

Ли Джунджи

33-годишният банкер от Хонконг се самоубива скачайки от покрива на централата на JP Morgan в Хонконг през април 2014г.

Джеймс Стюарт

Бившият изпълнителен директор на американската банка Commerce е бил намерен мъртъв в Скотсдейл, Аризона, сутринта на 19 февруари 2014г. Причините за смъртта – неизвестни.

Едмънд Рейли

47-годишният брокер от Vertical Group Midtown се е самоубил скачайки под влак.

Кенет Беландо

28-годишният брокер от Levy Capital преди това работил като инвестиционен анализатор в JPMorgan е скочил от прозореца на апартамента си.

Ян Шмитман

57-годишният бивш изпълнителен директор на банката ABN Amro Group е бил намерен мъртъв в дома си близо до Амстердам със съпругата и дъщеря си.

Юрген Фрик

48-годишният бивш изпълнителен директор на Bank Frick & Co. е бил застрелян в гаража на една от финансовите фирми в Лихтенщайн.

Източник: vesti.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *